Teknikker for påføring av harpiks på kurvmøbler

 

Naturlig eller Resin Wicker

Før du legger på maling, er det viktig å avgjøre hva det skal brukes på. Naturwickerbitene er håndlaget, laget av bambus, rotting, reed eller palmvine. De er vevd mens de er våte og blir robuste og sterke når de tørker. Ofte blir de slipt og farget, og opprettholder et naturlig utseende. Noen ganger er brikkene malt, men ubehandlet, deres overflater er litt grove for berøring. De er robuste, men gir, og utvider og kontrakt med fuktighetsnivået. Harpiksvicker, derimot, er produsert av polyetylenfibre og kan settes på stål eller aluminiumsramme. Det er jevnere og skinnere enn naturlig kurv og ligner plastets utseende på tett undersøkelse. Det kommer i en rekke farger fordi harpiksen selv er farget før montering - harpiksen er inne, ikke påført utenfor.

Forberedelse

Rengjør kurven før du begynner. Bruk en fettoppløsningsmiddel som 409 med en fuktig fille og skyll med sprøyten fra en kraftig spyler. En tannbørste kan komme inn mellom vevet og fjerne rusk. For naturlig kurv anbefales en lett sliping, ettersom malingen holder seg bedre til en skånsom overflate. Forsikre deg om at stykket er helt tørt før du maler og unngå maling i fuktige forhold. Når du arbeider med resinplank, kan en god rengjøring vise seg bedre enn å dekke den med maling som kan skje i det lange løp.

Malingen

Fordi harpiks er det fargede, produserte materialet og ikke malingen, påføring av harpiks krever en super bonding maling. Bruk en primer som er spesielt designet for flettet som en første frakk. Deretter velger du en høybånds aerosolmaling som er utformet for å holde seg til plastflater, som for eksempel Krylon Fusion.

Påføring

Dekk, ikke bare arbeidsflaten med plast, men også omgivelsene og innredningen. Bruk en ansiktsmaske og latexhansker for å unngå inhalering av maling og hold maling av hender. Først begynn primeren og spray deretter maling i et godt ventilert område. Sprøyt primeren og malingen, ved hjelp av jevne, glatte pass, mens du holder kanen rundt tolv tommer fra stykket. Påfør pålegg som nødvendig for å dekke, men pass på at hvert belegg er helt tørt før du fortsetter. Utseendet til naturlig vevewicker er et passende akkompagnement til natur og uteliv. Materialene som den er avledet fra, som røde og rotting, kan imidlertid ikke holde godt på alle naturens elementer. Det er derfor, ved nærmere undersøkelse, at man finner at de flettet rockers og sofaer dorperer verandaer over hele landet. er faktisk harpiksflettet, en produsert imitasjon av naturlig kurv. Bruk av maling til harpiks blir lettere med dagens tilgjengelige produkter. Å bruke de samme produktene på naturlig kurv er noe der en purist kan være forferdet.