Fordeler og ulemper med å bruke termoelementer

  Et termoelement, som er en type industrielt termometer, brukes til å måle ekstreme temperaturer. Egenskapene til termoelementer ble opprinnelig oppdaget i 1822 av Thomas Seebeck. Temperaturforskjeller som termoelementet måler fra termoelektriske spenningsforskjeller produsert av de to forskjellige metallene som utgjør et termoelement.

Temperaturområde

Termoelementer gir måling over et stort temperaturområde - fra 200 til 2600 grader Celsius. Dette gjør at termoelementer kan brukes i ulike omstendigheter i ulike bransjer. Deres store temperaturområde lar dem også brukes i høye temperaturer der de fleste temperaturmålere ikke virker.

Direkte kontakt

En annen fordel med termoelementer er at de har mulighet til å bli bragt i direkte kontakt med materialet de er måling. Siden de bruker spenningsavlesninger for å måle temperaturer, er det eneste kravet når det kommer termokoblinger i direkte kontakt med materialet som måles, å sikre at termoelementet er sikkert jordet.

Korrosjon

Siden termoelementer består av to forskjellige metaller, er sårbare for korrosjon, noe som noen ganger kan være vanskelig å oppdage. En hvilken som helst type lyskorrosjon kan føre til feil avlesning av termoelementet; Derfor er riktig vedlikehold og vedlikehold av termoelementer avgjørende.

Kaldbinding

Korrekt kalibrering av termoelementer kan være kjedelig og vanskelig. Det er alltid viktig at termoelementkalibrering gjøres ved siden av et annet - allerede kalibrert - termoelement. Under kalibreringsbadet, blir ikke utskriften gjengitt akkurat som det var, og riktig kalibrering er viktig.

Kompleksitet

Termoelementer er komplekse og har mange feilkilder. Dette skyldes for det meste driften. Termoelementer bruker to forskjellige metaller som har to forskjellige spenningsavlesninger fremstilt av en temperaturendring på alternative ender av metallene. De har også et kaldt kryss, som består av kobbertråd for å tillate metallet å møte instrumentasjonen. De bruker ulike typer elektronisk kompensasjon ved det kalde veikrysset for å muliggjøre mer nøyaktige avlesninger; Dette står for marginale feil, avhengig av hvilken type termoelement som brukes.