Gratis bok skriving tips

  Det er mange forskjellige teknikker som brukes til å skrive bøker. Det finnes modeller tilgjengelig som guider for å hjelpe håpløse forfattere å komme i gang med kreativ tenkning og skriveprosess. I tillegg tilbyr noen butikker og nettsteder selv programvare som plasserer skriveren i riktig format for optimal effektivitet. Metodene som diskuteres i denne artikkelen har alle fordeler og ulemper for hver enkelt person. Finn ut hva som passer best for deg og hold deg til det.

A-Z Modell

En metode, ifølge forfatteren Silvia Hartmann, er A-Z-modellen. Poenget er å sette seg ned og brainstormere en liste over emner du finner interessant. De trenger ikke å være relatert, bare begynn å tenke. Etter dette fyller du ut alt du vet om emnet. Etter at du har fått noen spesifikke emner, vet du vanligvis mye om, skriv et kort avsnitt på hver. Deretter velger du hvilken strømmer best og som du føler deg mest komfortabel med å skrive om. Denne metoden har en tendens til å fungere veldig bra for kortere bøker og e-bøker.

Snowflake Method

En skrive stil tips, designet av prisbelønte forfatter Dr. Randy Ingermanson, kalles 'Snowflake Method.' Ingermanson hevder at designprosessen til en roman (eller annet gjeldende arbeid) innebærer å starte lite med en disposisjon eller 'skjelett' av en historie. Han visuelt ligner den første prosessen til formen av en trekant. Når prosessen fortsetter, legger forfatteren til og med mer detaljert informasjon til grunnleggende historien til en full historie kommer fram. I mellomtiden går det 'visuelle' fra en trekant til en stjerne til en snøflake. for en lenke som viser et diagram over denne metoden.)

Gratis skriving < / h2> En av de vanligste skrivetipsene som tilbys til en potensiell forfatter, er gratis skriving. Denne teknikken lar deg sette deg ned og skrive bare. Du skriver hva som kommer til å tenke, og gir deg muligheten til å åpne opp og flyte. Denne metoden har en tendens til å gi nye ideer, samt å stave av forfatterblokk. Dine ideer trenger ikke å flyte i en bestemt rekkefølge, bare skriv hva som kommer til å tenke. Formålet med denne metoden er å få blyanten din (eller tastaturet) i bevegelse, så vær så snill å tenke over det.

Ta pauser

Hvis du finner deg fast før du begynner eller fortsetter å kjøre inn i mini veiblokker, ta en pause og husk å ikke skrive din tekst for alvor. Bare gjør ditt beste og husk at det skal være en hyggelig prosess. Hold boken inneholdt, ikke prøv å skrive alt på en gang, men skriv et kapittel eller avsnitt om gangen. Dette vil bidra til å holde kreative juicer flyter. IKKE les på nytt hva som er skrevet. Fortsett fremover. Hvis du fortsetter å lese hva du allerede har, vil du uendelig redigere og endre historien, holde deg fast på ett sted. Prøv også å bruke minst 15 minutter om dagen på boken din. Hvis du ikke jobber med det hver dag, vil du til slutt sette den på siden, og det blir mindre ambisjon. Ikke glem å nyt deg selv og la kreative juice strømme.