Værinstrumenter og aktiviteter

  Været påvirker vårt daglige liv sterkt. Hvis det er tung snø eller en varmebølge, prøver vi å være innendørs, men hvis dagene er solrike og varme, nyter vi vår tid utendørs. Takket være meteorologer over hele verden, er vi nå informert om hardt vær før det kommer. Meteorologer bruker verktøy for å måle de forskjellige atmosfæriske forholdene for å bestemme værmønstre.

Termometer for temperatur

Mange av oss er kjent med termometre. Termometre måler temperatur. Termometre som et værinstrument brukes til å måle temperaturen på luften. Termometre består av et glassrør som inneholder kvikksølv eller alkohol. Når luften oppvarmer løsningen, ekspanderer den og stiger. Inne i termometeret er en skala som vi bruker til å måle temperaturen. Mål temperaturen utendørs ved å henge et glasstermometer utendørs i noen timer. Skriv ned temperaturen hver dag i en uke, og prøv å forutsi temperaturmønstre for den kommende uken.

Barometer for trykk

Når du ser på værmeldingen på TV, kan du merke at meteorologene snakker mye om høy- og lavtrykkssystemer. Et barometer brukes til å bestemme lufttrykket. Hvis lufttrykket stiger, er det sannsynlig at det er tørt og solfylt, men hvis barometeret faller, kan det komme en storm inn. Måle trykket i luften ved å fylle en måleboks med vann og plassere en vannflaske passer inn i koppen uten at flasken munner på bunnen) inne i koppen slik at vannet når flaskenes hals. Merk koppen for å måle vannstanden i flasken. Sjekk nivået neste dag. Vannet virker som en plugg, slik at luften ikke endres i flasken, men vannet vil endres.

Svingpikrometer for fuktighet

Et slyngepsyrometer måler den relative relative luftfuktigheten i luften. Fordampingsprosessen måler den relative fuktigheten i luften. Lag et slingemikrometer ved å pakke pæren av et glasstermometer med en klut og fukt kluten. Fest termometeret til et tynt brett med tape. Fest et håndtak til skogen og drei rundt apparatet. Mål temperaturene og vurder forskjellen. Hvis luften er tørr, vil temperaturen variere sterkt. Det er diagrammer for å bestemme den faktiske fuktigheten basert på temperaturene.

Nedbørsmåler

Disse rørene måler mengden regn i en gitt tidsperiode. Hvis det er to tommer regn i innsiden av røret etter en storm, er mengden nedbør skapt fra denne stormen to tommer. Disse målerne er gode for å oppdage mulige flammeforhold. Plasser en målerkopp utendørs neste gang før stort regn. Etter regnet måler du mengden vann i koppen. Dette er mengden regn som stormen igjen.