Hvordan oppløse en PC-styring

 

Instruksjoner

1.

Velg en komponent på PC-kortet. Plasser spissen av loddejernet mot skjøten. Pass på at du ikke berører spissen til kobberforbindelsene på brettet.

2.

Hold pumpen mot den andre siden av skjøten. Trykk på pumpen med stempelet eller knappen, og slå på loddetallet. Når loddet smelter, sug det opp ved å løsne stempelet på pumpen. Ikke hold jernet mot leddet for lenge; Bruk den til å remelt etter behov.

3.

Fjern komponenten fra brettet når det er løs nok. Gjør dette ved å løfte det opp med fingrene, men gjør det ikke. Du må kanskje bruke en liten skrutrekker eller sonde for å løsne ledningene.

4.

Tørk overflødig lodd bort fra kretskortet med en børste eller sonde. Du kan ønske å kjøpe PC-oppvaskløsninger.

Tips og advarsler

  • Pass på at loddejernet er rent før bruk.
  • For ekstra beskyttelse, bruk en kjøleribbe på komponenten som skal fjernes. Hvis du ikke har en, bruk en liten alligatorklips.
  • Loddetinnet, loddetinnet og komponentene blir veldig varme. Håndter dem forsiktig, eller du kan brenne deg selv.
  • Loddetrinn er laget av kjemikalier som ikke skal inntas. Vask alltid hendene etter å ha jobbet med den.
  • Loddetinn er en metalllegering laget av materialer som tinn-bly eller tinn-bly-sølv. Det kan også ha rosin hvis det er kolofoniumkjerne. En populær bruk er å hjelpe til med å danne kretser på PC-kort. Komponenter er vanligvis loddet til kobberspor eller striper. Det er noen ganger nødvendig å desoldere PC-kort. Dette kan skyldes dårlige loddefuger som må byttes ut eller for å fjerne skadede komponenter som kondensatorer.

    Desolder PC-plater bruker et lavt watt-loddejern. Dette bør være 30 watt eller mindre. For å fjerne loddet, bruk en avlodningspumpe.