Styrofoam Isolator Fordeler og ulemper

  Styrofoam er et varemerkeprodukt som ofte brukes på et hvilket som helst merke av utvidet polystyrenskum. En form for plast, polystyren, brukes som isolator i alt fra hjemmekonstruksjon til kaffekopper. Men den utbredte bruken er en årsak til miljøhensyn. Sammenlignet med andre materialer har Styrofoam flere merkbare fordeler og ulemper.

Vekt

Styrofoam er veldig lett, noe som gjør det ønskelig for hjemmekonstruksjon og som isolator og støtdemper i bilbumpere. Lysstyrken gjør det også billigere å transportere og lettere for byggearbeidere å håndtere.

Termiske egenskaper

Styrofoam er en god isolator som senker varmetapet eller kald luft. Styrofoam kaffekopper er svært vanlige og drikkere kan vanligvis holde dem uten ubehag selv med svært varmt innhold.

Kostnad

Relativt sett er Styrofoam billig å produsere. Det er derfor noen merker av engangs kopper og tallerkener bruker Styrofoam. Det er også en grunn til bruk i bygg- og bilprosjekter, hvor stor bruk sparer mye penger over tid.

Fremstilling

Prosessen som brukes til å produsere Styrofoam er en av de største ulempene. Styrofoam er laget av petroleum biprodukter, som de fleste andre plast. Bruken av et oljebasert produkt krever ikke bare boring og transport av råoljen, men også produksjon av forurensende karbonutslipp som råoljen omdannes til Styrofoam.

Bortskaffelse

Styrofoam er notorisk langvarig, Det betyr at når et Styrofoam-produkt kasseres, vil det være hundrevis av år før det bryter ned på grunn av naturlige prosesser. Det kan ikke smelte ned eller på annen måte resirkuleres, noe som gjør det til en stor bidragsyter til deponi. Videre, ettersom Styrofoam bryter ned, frigjør det kjemikalier som kan være skadelige for det omkringliggende økosystemet.

Styrofoam blir også markedsført, i noen tilfeller som en engangsalternativ til dyrere materialer. Styrofoamplater, skåler og kopper skader enkelt og kan ikke være nyttige utover en enkelt bruk. Dette fører til produksjon og kjøp av enda mer Styrofoam, med tilhørende konsekvenser.