Fjerning av oljebaserte malinger

 

Fjerning av maling fra klær

Hvis du får maling på klærne dine, bruk terpentin til å fjerne flekken og fjern så mye som mulig, og skyll deretter med kaldt vann. Påfør oppvaskmiddel til området og flekk. Vask klærne i henhold til vaskeinstruksjonene, og bruk deretter oppvaskmiddel igjen, og fyll området i 30 minutter. Skrubbe, skyll og vasker igjen. Hvis flekken er eldre, prøv WD-40 for å reaktivere malingen. Påfør oppvaskmiddel, skrubbe forsiktig med en klut og vask som vanlig.

Fjerne malingen fra gulvene

Tørk våt opp med en fuktig klut umiddelbart. Bruk gni alkohol for å tørke området ved å komprimere det i noen minutter. Tørk området med superfin stålull forsiktig om nødvendig, vask deretter såpevann. Våt maling på teppet ditt bør fuktes opp med papirhåndklær etter at du har brukt rent vann på malingen. Fortsett til malingen er borte. Hvis malingen allerede er tørr, bruk mineralske drikker eller maling tynnere med en klut. Først må du prøve på et ubetydelig område. Vask med vann og teppe sjampo. Tregulv behandles best når malingen er fortsatt våt. Ellers kan det være umulig å fjerne malingen fra gulvet. For våtmaling, tørk gulvet med en svamp og varmt vann, og tørk gulvet. Ikke bruk maling tynner eller mineralsk brennevin på tre- eller vinylgulv.

Fjerning av maling fra pensler

For å rengjøre oljebaserte malinger fra pensler må du male tynnere eller mineralske ånder. Dyp pensel i løsningen for å rense, og skyll den i en annen beholder med ren oppløsning. Kaffekanne er effektive beholdere. Komb ut børsten din med en børste kam. En nål vil også fungere godt, for å komme gjennom børstene. Bruk hendene til å påføre flytende såpe og massasje inn i børsten. Skyll og fjern alt vann, og tørk børsten ved å henge den eller lagre den flatt. Oppbevar aldri børsten din på børstene. Oljebaserte maling er svært vanskelig å rengjøre når det spilles, og enda vanskeligere hvis malingen allerede har tørket. Du vil mest sannsynlig trenge en tynner eller mineral ånder å fjerne. Ikke alle overflater kan likevel behandles likt. Sjekk alltid etiketten på boksen, da de fleste maler inneholder informasjon om flekkfjerning.