Boktrykksbetingelser

  Bokutskrift, som mange bransjer, har sitt eget spesielle ordforråd. Disse begrepene kan være ganske forvirrende for noen utenfor utskriftssektoren. Moderne teknologi har diversifisert metodene som brukes i utskrift, men har ikke vesentlig endret grunnleggende terminologi. Denne listen over noen av de mest brukte ordene og setningene vil bidra til å demystere bokutskriftslingo for deg.

Generelle vilkår

Manuskript (MS): Alt begynner med forfatterens opprinnelige form av arbeidet (håndskrevet, skrevet eller på disk) som er lagt til for publikasjon.

Hodet (er): Marginen og / eller utskrift øverst på siden

Gutter: De indre margene mot de bakre bindende kantene.

Interleaves: Utskrevne sider løst innfestet (uten tilknytning) i en publikasjon.

ISBN: International Standard Book Number, som er tildelt et publisert arbeid og vanligvis finnes på tittelsiden.

Utskrift

Fargesekvens: Ordren der blekk er trykt for fargebilder. Også kalt laydown-sekvens eller rotasjon.

Layout: Eksempel på originalen som viser posisjon, retning og instruksjoner for den endelige utformingen av boken.

Bevis: Et testark laget for å avsløre feil eller feil, forutsi resultatene på trykk og registrere hvordan en utskriftsjobb skal vises når den er ferdig.

Proofreader-merker: Et standard sett med symboler og forkortelser som brukes til å markere manuskripter og korrektur for korreksjoner . Spesifikasjoner (spesifikasjoner): Den fullstendige, nøyaktige, skriftlige beskrivelsen av en utskriftsjobb, inkludert type størrelse og ansikt, papirkvalitet og utskrifts- og bindingsmetoder som skal brukes.

Papir

Syrfritt papir: Laget av masse som inneholder lite eller ingen syre, slik at den motstår forverring fra alder. Også kalt alkalisk papir, arkivpapir, nøytral pH-papir, permanent papir og avispapir.

Dekselkanten: Kanten på venstre er ragged, som den kommer fra papirmaskinen i stedet for å være rent kuttet . Noen ganger kalt fjærkanten.

Fullfør: Overflateegenskapene til papir.

Blad: Ett ark papir i en publikasjon. Hver side av et blad er en side.

Quarto: Arket foldet to ganger, noe som gjør sider en fjerdedel av størrelsen på det originale arket. En quarto gjør en åtte siders signatur.

Signatur: Et trykt ark foldet minst en gang, muligens mange ganger, for å bli en del av en bok, et magasin eller en annen publikasjon.

Binding

Bind: Sammenføyning av blad eller signaturer sammen.

Bokblokk: Foldede signaturer samlet, sydd og trimmet, men ikke dekket ennå.

Case binding: Bruker lim for å holde signaturer til et tilfelle laget av bindeplank dekket med stoff, plast eller skinn, mer kjent som hardt deksel.

Sluttark eller sluttpapir: Papiret som fester innsiden av en saksbundet bok på dekselet.

Spyledeksel: Trimmet i samme størrelse som innvendige sider, for eksempel en paperback-bok.

Legg flat bind: En metode for perfekt binding som tillater en bok å ligge fullt ut åpen.

Mekanisk bindning: Å binde seg ved hjelp av en kam, en spole eller en annen teknikk som ikke limer, sy eller sy.

Sadelsting: Å binde en bok med festeark sammen hvor de bretter seg i ryggraden med spesiell tråd. Rygg: Bak eller bindende kant av en publikasjon.