Hva er Compound Eye-funksjonen?

 

Struktur

Sammensatte øyne består av hundrevis eller tusenvis av strukturer kalt ommatidia. Hver inneholder en linse, krystallkegle og lysfølsomme visuelle celler, samt pigmentceller som skiller ommatidia, som sammen gir en leddyr med syn, inkludert evnen til å se i farger og ultrafiolett.

Oppløsning

Fordi hver ommatidia fungerer separat, produserer sammensatte øyne bilder som er en mosaikk sammensatt av mange prikker. Jo mer ommatidia som er til stede, desto mer detaljert er bildet.

Bevegelse

Sammensatte øyne er mye bedre for å oppdage bevegelige gjenstander enn gjenstander. Når et objekt beveger seg over et sammensatt øyes synsfelt, blir ommatidia slått av eller på, noe som gir en flimmereffekt.

Fargesyn

Noen sammensatte øyne har ommatidia som inneholder to eller flere pigmenter. Arter med Den slags sammensatte øyne har litt fargesyn. Bier kan for eksempel se alle farger, men det er rødt.

Ultraviolett Vision

Noen sammensatte øyne har pigmenter som også kan oppdage ultrafiolett lys. Monark sommerfugler bruker ultrafiolett til å migrere mer enn 2.000 miles. Leddyr, som inkluderer insekter og krepsdyr, har sammensatte øyne bestående av hundrevis eller tusen separate enheter, som hver fungerer individuelt. Sammensatte øyne tillater disse dyrene å finne mat, for å unngå rovdyr og for noen å fly.