Hvordan jobbe med trekullblyanter

 

1.

Skiss ut din grunnleggende sammensetning lett, i en hard blyant. Mens kull er slettbar, er det mye vanskeligere å korrigere enn vanlig blyant, så det lønner seg å legge ut dine former og proporsjoner før du bytter til mer kull. > Slett unødvendige linjer eller svarte merker med en hvit viskelærer, siden opprydding av din foreløpige skisse vil bli vanskeligere senere. En kneet viskelær kan brukes til å hente kull for å lette et område for høydepunkter eller små korreksjoner, men det bør ikke være påberopes for full sletting.

3.

Skarp trekullpennene ved å vri endene til et punkt med en håndkniv. Fordi trekull kan være veldig myk, kan det ved hjelp av en tradisjonell skjerpe gi et pulveraktig rot. Form ditt skrivetips ved å gni over litt tannpapir eller noe fint kornpapir, som du vanligvis finner i små padler i kunstforsyningsdelen.

4.

Arbeid fra topp ned for å unngå å smelte blyantlinjene etter hvert som du fyller i underskissen. Som med de fleste kunstformer, starter du med lysere verdier, og deretter bygger du opp dine skygger og kanter, er det alltid en god idé å holde komposisjonen balansert.

Bruk et ekstra ark av papir under tegnehånden, selv om du jobber fra toppen ned, for å forhindre utilsiktet smussing eller fingeravtrykk. Uunngåelig må du røre et område på et ubeleilig sted, slik at riperpapiret holder deg og Ditt arbeid er beskyttet.

6.

Spray arbeidet med et fikseringsmiddel for å hindre at kullet løftes eller rives av. Et brukbart fikseringsmiddel vil beskytte kunsten mens du forlater overflaten som er strukturert nok til å hente mer kull eller andre medier hvis du vil fortsette å jobbe med brikken. Andre fikseringsmidler virker mer som tetningsmasse og aksepterer ikke ytterligere tillegg.

Tips og advarsler

  • En liten fjærstykker eller en veldig myk børste kan være brukes til å feie bort små biter av viskelærer uten å plukke opp noen av trekullet og omplassere det andre steder.
  • Bruk spissen av en liten viskelærer for å plukke opp biter av viskelær igjen uten å smette ut arbeidet ditt . Rengjør spissen av viskelæret ved å gni det over et rent ark med tungt papir.
  • Ikke rør usprayte trekulltrekk og trykk deretter på noe annet, eller du vil legge fingeravtrykk som vil være svært vanskelig å fjerne.
  • Kull - tilgjengelig i blyanter eller pinner - er et flott medium å jobbe i, i stand til store dybder av skygge og høydepunkter - og et utall av applikasjoner. Med disse plussene kommer det imidlertid noen få minuser i form av sin svært flekkfylte natur og tendens til å løfte av papiret med selv de minste kontaktene. Fortsatt, hvis du jobber smart, kan det være en givende kunstnerisk opplevelse å jobbe med kull. Her er noen tips.
    PDF:c137