Gjør det selv anodiserende

 

Forholdsregler

Hjemmet anodiseringsprosessen krever noen farlige kjemikalier, og bruken av elektrisitet. Disse kan være farlige hvis du ikke følger de riktige prosedyrene. Sørg for å bruke vernebriller eller vernebriller når du arbeider med kaustiske stoffer eller syrer. Bruk hansker når du håndterer farlige kjemikalier eller varmt vann, og velg et forkle eller gamle klær som vant ' t bli skadet av kjemiske utslipp. Arbeid i et godt ventilert rom, eller bruk et kjemisk åndedrettsvern for å unngå å inhale farlige gasser.

Verktøy og materialer

For å anodisere aluminium trenger du en ikke-reaktiv beholder, for eksempel en plastboks som er stor nok for å holde aluminiumsdelen og et annet stykke aluminium. Anodisering krever også en elektrolytt, for eksempel batterisyre eller 50 prosent svovelsyre, og en strømkilde som for eksempel en batterilader. Hvis du ønsker å legge til farge på din anodiserte overflate , du trenger også et fargestoff, for eksempel kommersielt stofffarger eller matfarging.

Oppsett

Rengjør alle aluminiumsdeler grundig før anodisering. Lag et bad med en til to gram salpetersyre eller tre ss løk tilsatt til en gallon vann. Legg alltid lugen eller syren til vannet for å unngå farlig kjemisk reaksjon. Dyp del i denne løsningen for å fjerne olje og andre forurensninger. Fyll hovedbeholderen med en blanding av en del batterisyre og tre deler vann, tilsett syre til vann, ikke vann til syre. Stopp delen som skal anodiseres og et annet stykke aluminium - katoden - i syreoppløsningen. Fest batteriladerenes negative ledning til katoden, og den positive ledningen til aluminiumsdelen eller anoden.

Legge til strøm

Slå på batteriladeren for å starte anodisering. Jo større spenningen er desto sterkere anodiserende effekt, og jo raskere prosessen vil gå. Hvis strømmen flyter riktig, vil katoden avgi bobler eller tåke. La oppsettet stå på strømmen i omtrent to timer, eller til overflaten av anoden blir sløv og litt gul Ta av delen fra syrebadet og skyll det grundig i destillert vann.

Vannbad

Hvis du ønsker å farge delen, bland vann og fargestoff i en ikke-reaktiv potte. Jo sterkere fargekonsentrasjonen, desto mørkere Den ferdige delen blir. Legg aluminiumsdelen i fargen og varm den til 100 grader Fahrenheit i ca. 15 minutter. Mens det er oppvarmet, ta det med destillert vann i en separat pott. Fjern delen, skyll den i rent vann, og legg det til kokende vann. Hold vannet til koking i en halv time for å forsegle overflaten av delen. Anodisering er en prosess som ofte brukes til å gjøre aluminium vanskeligere og mindre sannsynlig å korrodere. Det innebærer bruk av en elektrisk strøm for å lage et oksid på utsiden av et aluminiumobjekt. Hvis du legger til et fargestoff under anodiseringsprosessen, kan du også gjøre oksidbelegget til en dekorativ. Home anodizing brukes til å legge dekorative og beskyttende overflater til paintball komponenter, bildeler, datamaskin deler og til og med teleskoper.