En veiledning til Claymation

 

Historie

Clay animasjon begynte først på slutten av 1800-tallet med advent av plastikk. Det var imidlertid ikke før midten av 1960-tallet at leireanimasjonen begynte å virkelig ta av. Dette var hovedsakelig på grunn av innsatsen til Art Clokey og hans skapelse, Gumby. Clay animasjon opplevde en gjenoppblomstring på 1980-tallet med California Raisins-reklame og TV-spesialtilbud. Tjue år senere kom leireanimasjon tilbake i forkant med filmer som 'Chicken Run' og 'Coraline.'

Will Vinton

En av de mest innflytelsesrike leireanimasjonspionerene er Will Vinton, som mynte Begrepet 'claymation.' Hans studio produserte de klassiske California Raisins-reklamefilmene og skapte en av de siste rene leireanimasjonsfilmene 'The Adventures of Mark Twain.' Han har også hatt en stor innvirkning på populærkulturen i dag ved å animere, om enn med en datamaskin, snakkeselskapet M u0026 Ms. Hans firma, Will Vinton Studios, ble senere LAIKA og produserte det animerte mesterverket, 'Coraline.'

Prosessen

Prosessen for å skape leireanimasjon er avhengig av å skape en illusjon av bevegelse en ramme om gangen s er gjort ved å lage tegn og sett fra leire og flytte et tegn en liten mengde, snapping et bilde, deretter flytte et tegn en liten mengde og snapping et annet bilde. Denne prosessen er ekstremt arbeidsintensiv. Hver eneste bevegelse sett på skjermen må flyttes fysisk av en person, en centimeter om gangen for hundrevis av bilder.

Inherent Problems

Det er mange vanskeligheter forbundet med å skape leireanimasjon. Hovedproblemet er tid, men det er mange andre. Opprett leireanimasjon kan være fysisk smertefullt for kunstnerne, da de må nøye nå rundt skulpturerte gjenstander, sette brikker og natur for å nå et tegn som må flyttes. Belysning er også vanskelig i leireanimasjon. Dette skyldes at lysene for settene ble opprettet for menneskelige skuespillere. Når du lyser et miniatyrsett med leirfigurer ved hjelp av store menneskeskala lys, kan du ende med å kaste det som ser ut som gigantiske skygger. På grunn av dette må animatører bruke tid på å arrangere lys for å minimere skygger.

Kulturpåvirkning

Prinsippet bak leireanimasjon kalles stopp-animasjon. Denne teknikken har blitt brukt til spesielle effekter i hundrevis av filmer. 'King Kong', 'Jason og Argonautene' og til og med 'Star Wars' brukte bruk av stop-motion animasjon. Klassisk juleprogrammering som 'Rudolph the Red-Nosed Reindeer' og 'Santa Claus kommer til byen' av Rankin og Bass benyttet seg av denne teknikken også. Disse filmene og TV-tilbudene er parodiert, kopiert og brukt som en kilde til inspirasjon for en ny generasjon produsenter av spesielle effekter. Clay animasjon har en endearing kvalitet til det. Dette kommer fra det faktum at menneskelige hender rørte ved hvert element i hver ramme. Den følelsen av intimitet og varme dette skaper gjør leireanimasjon det perfekte mediumet for barnas filmer, tv-show og shorts. Clay animasjon er også en av de vanskeligste former for visuell historiefortelling som en kunstner kan prøve. Arbeidet er tilbakebrytende, men vakker.
PDF:c144