Hvordan måle transistorer

 

1.

Identifiser hvilke ledninger på transistoren som er basen, emitteren og samleren. Bruk databladet til å gjøre dette.

2.

Slå på multimeteret og drei knappen til enten NPN- eller PNP-transistorinnstillingen. Dette kan angis av transistor typen og bokstavene 'hfe'.

3.

Finn transistor-sporene på multimeterhuset. Disse kan være hull merket med et brev for hver av terminalene. For eksempel er emitteren merket 'E.'

4.

Sett forsiktig transistoren inn i multimeteret. Transistorens ledninger må korrespondere med riktig åpning, og transistoren må være godt nok til å ta kontakt.

5.

Legg inn verdien av hfe som angitt på displayet. Denne verdien ligger innenfor rekkevidden som angitt på databladet. For eksempel er rekkevidden for 2N3904 100 til 300. Multimeteret ditt kan lese 194, som er innenfor aksepterte parametere.

Tips og advarsler

  • Transistorer er veldig delikat. Vær forsiktig når du trekker ledningene fra hverandre for å ta måling, eller komponenten vil gå i stykker.
  • Transistorer er elektroniske enheter laget av halvledere som silisium eller germanium. De kan forsterke elektriske signaler eller funksjon som brytere for strømmen. Bipolare transistorer er de mest populære. De har tre halvlederlag med ledninger. En liten strøm eller spenning gjennom mellomlaget, kalt basen, styrer strømmen gjennom emitter- og samlerlagene.

    Parameteren som brukes til å representere mengden av nåværende forsterkning kalles forsterkningen. Det er symbolisert som beta eller hfe. For å måle forsterkningen ute av krets, bruk et digitalt multimeter.
    PDF:c143