Slik gjenkjenner du en grov edelsten

 

1.

Hold den grove steinen rett foran en hvit lyskilde, slik at lyset skinner gjennom det. Deretter berører du objektivet til dikroskopet til steinen. Se gjennom dikroskopets okular.

Merk fargen eller fargen på de to rutene som er sett inne i dikroskopet.

3.

Roter dikroskopet sakte mellom fingrene mens du ser gjennom okularet og se fargene i instrumentet for full rotasjon av instrumentet. Merk fargene på firkantene. Hvis de to firkantene i dikroskopet alltid er I samme farge er perlen en enkelt brytningsfraksjon. Hvis firkantene presenterer to farger som alltid er de samme, er perlen dikroisk, noe som betyr at det hvite lyset passerer gjennom det er brutt i to forskjellige vibrasjonsfrekvenser. Hvis en tredje farge presenterer seg som instrumentet er rotert, steinen er trikroisk, noe som betyr at lys som passerer gjennom det er brutt i tre forskjellige vibrasjonsfrekvenser.

4.

Se et dikroskopfargediagram og finn fargen eller farger som matcher de som observeres gjennom instrumentet. Farger eller fargekombinasjoner er identifisert av g emologiske navn og identifisere den nøyaktige perlen.

Tips og advarsler

  • Ikke bruk fluorescerende lys, da det ofte produserer falske avlesninger i instrumentet.
  • Bruk av et dikroskop er den enkleste måten å identifisere en grov edelsten på. Dikroskopet ser ut som en lengre versjon av en juvelerens loupe og bruker interne prismer for å skille hvitt lys inn i sine individuelle vibrasjonsretninger når de passerer gjennom steinen. Når lysfrekvensene er tydelig skilt, er det enkelt å identifisere de nøyaktige fargesignalene av edelstener.