Pointillismeknikker

 

Fargeløpet

Lær punktillist maleri teknikken ved å først studere og forstå fargeteorien.

Kunstnere og forskere har lenge studert opprinnelsen og forholdet til farge. Isaac Newton utviklet det første fargediagrammet på midten av 1600-tallet. Det har vært mange variasjoner i fargeteorien siden den tiden. Imidlertid har kunstnere en tendens til å følge tradisjonell teori basert på begrepet tre primære farger som grunnlag for det synlige fargespektret.

Rød, gul og blå, de primære fargene, kan ikke opprettes fra andre farger. 'Primaries' er ankrene til fargeskiven, flankert av sekundære farger laget ved å blande dem. Rød og gul blanding for å danne oransje; gul og blå blanding for å lage grønn; blå og rød blandes i lilla.

Tertiære farger dannes når en primærfarge blandes med den tilstøtende sekundære fargen på hjulet. De tertiære farger er: rød-oransje, gul-oransje, gulgrønn, blågrønn, blå-lilla og rødlilla.

Komme i gang

Tørre medier er best for begynnende punktillister som det tillater kunstneren å fokusere mindre på å holde penselen våt og mer på teknikken for å påføre farge på kunstoverflaten. Oljepasteller, myke pasteller og fargestifter er mindre kjedelige å bruke enn fargede blyanter.

Velg hvitt eller lett tonet papir med en god 'tann' for å holde farge. Bruk en stiv, flatt overflate som et bord eller tegnebrett.

Velge hvor og hva som skal males.

Pointillist teknikk er egnet for stillmål, landskap eller portrett. Din eneste bekymring bør være tilstrekkelig belysning for å sikre at du kan se fargen nøyaktig og tydelig. Glødelampe kaster en gulaktig fargetone til omgivelsene og endrer oppfatningen av blues og fioler. Lysrør er blå og får øynene til å se varme farger mindre levende. Selv om det er mulig å kjøpe fargekorrigerte lyspærer, er naturlig belysning fra nordlig retning ideell.

Se farge

Kunstnere er opplært til å 'se' farger som ikke er tydelige for den uformelle observatøren. Plasser to gjenstander side ved side. Legg merke til hvordan lys reflekterer farge på ett objekt i det andre. Pointillismeteknikk gir mulighet til å utforske reflekterende farge. I stedet for å male et objekt om gangen, må du maler 'over' objektet for å forene alle elementene i maleriet. Husk at de primære fargepigmentene dine - rød, gul og blå - er til stede i varierende mengder, alt du ser.

Lag en Pointillist Painting

Gjør det bildet du maler ved å bruke rødt, blå og gule pasteller eller fargestifter å male fargestikk. Visualiser fargeskiven for å hjelpe deg med å huske hvordan du lager sekundære og tertiære nyanser. Flytt tilbake fra maleriet jevnlig, slik at øyet ditt vil vise deg hvor du skal legge til mer av en farge og mindre av en annen. Pointillist maleri teknikk følger 1900-tallet kunstbevegelsen praktisert av den franske maleren Georges Seurat og andre. Pointillisme, latterliggjort av kritikere på 1880-tallet, er nå anerkjent som en viktig bevegelse i moderne kunst. Teknikken er mye brukt i kunstutdanning som en metode for å undervise grunnleggende farge teori.

Pointillist kunstnere dissekerte bildene sine i 'poeng' av de tre primære fargene. De opprettet fargegruppen ved å variere arrangementet, forholdet og nærheten til røde, gule og blå malte prikker på lerretet - slik at det menneskelige øye blander fargene.