Sfumato Maleri Teknikker

 

Fargepalett for Sfumato-malerier

Midtonfarger er grunnlaget for denne typen oljemaleri-teknikk. Det enkleste valget av farger å jobbe med kommer fra en palett av jordfarger. Med utgangspunkt i nøytral grå og brun for undermaling, kan glasurene fortsette inn i et lite utvalg av jordnær greens, blues og browns, som alle ligger innenfor et lignende toneområde. Disse fargene, hvis de er malt i en verdi skala, ville falle innenfor samme smale rekkevidde som nesten skaper en monokromatisk følelse.

For konsistens, kontrasterende farger, gratis farger og intense fargede maling som lyse røde bør unngås. Svart og hvitt brukes til å bidra til å endre toner i farger, innsnevre paletten, men gir litt variasjon.

Sfumato-artister pleier å bruke mørke umberbrun til å vise illusjonen av gjenstander i det fjerne. Blanding av umber brun og ultramarine blå maling vil skape en interessant variasjon på svart.

Teknikker

Maling i meget tynne lag av glasur over et solid under maling er den mest effektive måten å skape en røykfylt illusjon på. Glazes refererer til oljemaling som har blitt tynnet ned til en vannaktig konsistens. Dette kan oppnås med en rekke tynnbiler, men linolje fungerer veldig bra. Etter at undermaleriet er helt tørt, blir det første laget av glasur tilsatt og får også tørke helt før det legges til flere glasser.

Tålmodighet er den viktigste egenskapen til denne teknikken for maleri. Avhengig av klimaet hvor kunstverket er laget, kan det ta flere dager for hvert lag å tørke helt, noe som er nøkkelen til vellykket lagring. Det anbefales å jobbe på flere lerret på en gang for kunstnere som praktiserer denne teknikken.

Når du maler ansiktsfunksjoner, bør det ikke være noen skisser, og veldig liten definisjon mellom former. I stedet bør særegne funksjoner være mykt blandede variasjoner i tone og farge. Ved skygger kan mørkere brønner blandes for å vise dybde. Farger kan byttes for å hjelpe med illusjonen. Brent umber og okker kan brukes til lepper i stedet for rødt. Mossgrønn og brent umber kan brukes til øyne i stedet for blues.

Filbert og vifter børster er ideelle for å blande ut kanter. Større detaljer kan oppnås ved å bruke mindre børster. Da Vinci var kjent for å ha malt over 40 lag glasur mens man maler 'Mona Lisa'. Hans maleri teknikk var ikke typisk korte eller lange penselstreker; i stedet brukte han små prikker for å formidle de minste skyggene. Sfumato, fra italiensk ord, sfumare, 'å tone ned' eller 'å fordampe som røyk', refererer til en maleri stil som ble laget av Leonardo da Vinci. Sfumato-malerier kan gjenkjennes ved blanding av farger og toner som er så subtile, overgangen mellom form og skygge kan ikke oppfattes. Det mest kjente eksemplet på denne metoden er da Vinci 's,' Mona Lisa. '