Typer av objektiver som brukes i kameraer

 

Normal

Normale linser er linser med brennvidder fra 40 mm til 70 mm. Brennvidde måler avstanden mellom objektivet 'senter og film eller digital sensor når en gjenstand er i fokus. Brennvidden bestemmer visningsfeltet. Jo kortere brennvidden, jo større synsfelt. En normal linse representerer Visningsfelt som det menneskelige øye ville se. En vanlig linse er egnet for å ta bilder av personer i en familiesammenkomst.

Tele

Teleobjektiver har brennvidder på over 70 mm. En telelinse forstørrer motivet og smalrer synsfeltet. Teleobjektiver kan være svært nyttige når fotografen ikke kan komme nærmere til handlingen. For eksempel kan idrettsfotografer ikke vandre på banen for å komme nær spillerne. Wildlife fotografer vil at bildene skal se ut som de var nær dyret uten den virkelige faren for å være for nær.

Vidvinkel

Et vidvinkelobjektiv er et objektiv med en brennvidde på 35 mm eller mindre, ifølge The Ultimate Guide to Digital Nature Photography . Ultravinklede linser kan ha en brennvidde på så lite som 10 mm. Vidvinkelobjektiver tar inn mer av en scene. Objekter ser mindre ut enn de er. Landskapsfotografer bruker dem ofte fordi de kan inkludere gjenstander i forgrunnen, så vel som elementer lenger unna, for eksempel et felt av vildblomster foran fjellene. Ultravinklede linser er nyttige for fotografering av objekter i lukkede rom. Et problem med vidvinkelobjektivet, spesielt når det brukes til arkitektonisk fotografering, er at de forårsaker forvrengning som kan føre til at bygningene ser ut som de tipper inn eller ut.

Makro

Makroobjektiver brukes til å lage nærbilder opp bilder av små gjenstander. Makroobjektiver har 1-til-1-forholdsfokus. En ladybug vil vises i samme størrelse på bildet som det gjør i det virkelige livet. Ikke-makro-objektiver kan ikke fokusere noe nærmere enn et 1 til 2 eller 1 til 4-forhold. Makroobjektiver kommer i faste brennvidder som 60 mm, 105 mm, 180 mm eller 200 mm.

Tilt-shift

Tilt-shift-objektiver er spesiallinser som er manuell fokus, en fast brennvidde og kostbar. Linsen kan flyttes opp og ned og til venstre og høyre. Shift tillater en fotograf å kvitte seg med forvrengning i et bilde. Dette er spesielt nyttig når du fotograferer høye bygninger. Med en vanlig linse vil bygningene se ut som de er konvergerende. Tilt endrer fokuspunktet til et bilde, slik at alle kritiske områder av et bilde er i skarpt fokus. Evnen til å bytte linser er en fordel ved å kjøpe et enkelt objektivrefleks kamera, enten det er et filmkamera eller en digital. Objektiver er det viktigste fotografiske utstyret du vil eie. Hver linse gir fordeler og ulemper. Å vite hvilket objektiv som skal brukes, hjelper deg med å få bildet du vil ha.