Lightning Animation Tutorial

 

Opprette lynbolten

En av de enkleste måtene å animere lynet er å skape lynbolten på forhånd. Du kan tegne lynbolten for hånden med lyse blyanter på et svart ark eller du kan lage lynbolten digitalt ved hjelp av et program som Photoshop.

Å lage lynet digitalt har visse fordeler. Airbrush-effektene i digitale programmer kan brukes til å skape omgivende lys rundt baugene på bolten selv. Det er også lite opprydding eller bytte av verktøy, og dette reduserer den totale tiden for prosjektet. Uansett hvilken metode du velger, starter du med å tegne en hvit linje som går i stykker i flere mindre grener. Disse ligner røttene til et tre. Du kan da bruke et airbrush eller digitalt airbrush-verktøy for å lage en myk glød rundt hver lysbue og gren.

Animere streiken

Når du har fullført tegningen av lynet, kan du begynne å animere faktisk streik. Du kan gjøre dette på noen forskjellige måter. Hvis du bruker mer tradisjonelle verktøy, legger du bare et ark med svart papir over lynbolten. For å lage illusjonen av lynnedslaget, beveger du sakte det svarte arket nedover boltens lengde. Dette vil avsløre mer av lynet i hver ramme.

Hvis du lager lynnedslaget digitalt, dupliserer du lynet ditt fire ganger. Endre opaciteten til hvert lag slik at topplaget er svakt og bunnlagene blir stadig mer ugjennomsiktig. Slett mye av lynet på topplaget og slett mindre og mindre mens du går ned i lagene. Dette vil tillate deg å lage flere rammer hvor lynet ser ut som lite og svakt og vokser og blir lysere. Lagre hvert lag som et eget bilde for å lage rammene.

Avslutte lynet

Hvert lynnedslag skal skilles ut med en dramatisk konklusjon. En måte å gjøre dette på er å legge til den karakteristiske blitsen av hvit på slutten av lynnedslaget. Dette kan gjøres ved å lage noen rammer hvor lynet hviter ut de omkringliggende skyene og himmelen. Bare lakk lyse streker av hvitt rundt det generelle området av lynbolten og utvide denne hvite massen i hver ramme. Hvis det finnes en tegneserie, kan du kaste noe hvitt lys på funksjonene sine for å vise lyset som spilles over objektene. Lyn er utrolig dramatisk. Det ser ut av mørket, blinker briljant og utsteder deretter en knusende grøft. Å legge til lyn for animasjonen kan skape en ondskapsfull og forebyggende stemning. Animasjonen selv er også ganske kort, slik at du kan lage en helt lynstorm ganske raskt. Når du har opprettet animasjonen, kan du slippe den inn i flere tegneserier når du trenger en dramatisk slag.
PDF:c150