Slik finner du Vega i Night Sky

 

1.

Se direkte overhead om sommeren i august og tidlig i september, og du vil se Vega. Det faktum at det lett blir den lyseste stjernen rett over hodet ditt, er det som gjør mange feil det for Nordstjernen. I sannhet markerer Nordstjernen, Polaris, som peker på himmelen rett over jordens nordpole. Vega vil ha en svakt blåaktig tint til den som det skinner i himmelen.

2. < / p>

Søk den nærliggende himmelen for to andre lyse stjerner som vil fullføre en asterisme kjent som Summer Triangle. En asterisme er en gruppering av stjerner som danner en kjent form eller mønster. Beveg øynene dine fra Vega i øst og Du vil observere Deneb i stjernebildet Cygnus the Swan. Ser sydover fra Deneb vil du møte Altair, den lyse stjernen som fremhever konstellasjonen Aquila Eagle. Disse tre danner en trekant du ikke kan gå glipp av, da ingen andre virkelig lyse stjerner ligger i den delen av himmelen.

Gå utover i desember rett før jul klokka fem om morgenen og se på nordøst for å se Vega. Stjernen vil bare være synlig når den kommer opp over horisonten. Hvis du bor i nord-nordlige breddegrader, på nivå med slike byer som Chicago og New York i USA, Du har evnen til å se Vega i noen tilfeller i løpet av hver kveld på året. Husk at stillingen av stjerner i himmelen ikke endres. Den alltid roterende jorden beveger seg til et annet punkt i sin bane rundt solen, noe som gjør stjernene til å bevege seg på himmelen, selv om det er deg som en observatør på bakken som faktisk beveger seg.

4.

Ansikt øst i slutten av april rundt to om morgenen for å se Vega, sammen med resten av sommertrikken. Vega vil ikke være rett overhead som det blir senere på sommeren. En annen stjerne som outshines selv Vega vil være nesten i den posisjonen. Dette kommer til å være Arcturus, i Bootes the Herdsman.

5.

Gaze til vest nordvest i oktober rundt ti om natten for å se Vega. Ikke lenger rett over hodet ditt, vil Vega fortsatt være lett synlig over horisonten. Hvis du bor i sørlige breddegrader, vil Vega holde seg utenfor synet under den vestlige horisonten i lengre tid enn om du var lenger nordover. Men du kan fortsatt se Vega i vest på denne tiden av året, selv på steder som Houston og Atlanta.

Ifølge Space.com-websiden er Vega Norges himmelens femte klareste stjerne. Stjerne ligger i stjernebildet Lyra, en liten firekant av dimstjerner unntatt Vega. Lyra representerte en harpe til de gamle grekerne. Vega er dens Vega er bare 25 lysår fra Jorden, noe som betyr at lyset det sender, tar 25 år å reise over det store rommet til øynene. Ofte forvekslet med Nordstjernen, er Vega ikke en vanskelig stjerne for deg å Lokaliser.