Slik konverterer du 12 Volt til 6 Volt

 

1.

Kutt to lengder av elektrisk ledning, og strip 1/2 tommer isolasjon fra enden av hver ledning. Vri sammen en ende av den første ledningen med en av lederne til den første motstanden. Slip en ringterminal over dette vridde par ledninger, og loddeterminalen til det snoet paret.

2.

Vri sammen gjenværende ledning fra første motstand og første ledning av den andre motstanden. Slip den andre ringterminalen over de vridne lederne, og loddeterminalen kobles til ledningene.

3.

Vri sammen ledningen på den andre motoren og den ene enden av den andre ledningen . Slip den tredje ringterminalen over det vridne ledningsparet, og loddeterminalen kobles til ledningene.

4.

Fest den frie enden av den første ledningen til den positive batteriterminalen. Fest den frie enden av den andre ledningen til den negative batteriterminalen.

Tips og advarsler

  • Spenningsforskjellen mellom den første ringterminalen og den andre viljen vær 6 volt DC. Spenningsforskjellen mellom den første og tredje ringterminalen vil være 12 Volt DC.
  • De fleste strømforsyningene (for eksempel batterier eller strømuttak) må brukes sammen med strømforsyningskrets for å koble til en elektrisk enhet. For noen elektriske enheter (for eksempel stasjonære datamaskiner) må strømforsyningskretsen kunne levere flere spenningsverdier for at den elektriske enheten fungerer som den skal. En måte å gi flere spenninger på er ved bruk av en spenningsdelerkrets. Hvis for eksempel et 12 Volt batteri må levere 12 Volt energi til en enhet og 6 Volt energi til en annen, kan spenningsdelerkretsen tappes på to steder for å gi begge spenningsinnstillinger.