Hjemmelagde solceller

 

Behandling av kobber

Siden du setter brenneren til sin høyeste innstilling, må du sørge for at den er godt borte fra brennbare materialer som papir, klut eller tre før du slår på den. Kobberplaten du bruker bør være grundig ren og ikke større enn brenneren til ovnen eller kokeplaten du bruker.

Selv om kobberet er fullstendig belagt i kopparoksid (sorte), hold det oppvarming i 30 minutter for å sikre at belegget er tykt. Etter at du slår av brenneren, la metallet avkjøle i minst 20 minutter før du prøver å fjerne det, ellers kan du skade det skjøre, røde kobberoksidlaget under.

For å unngå å skade det røde kobberoksidlaget under det svarte laget under avvaskingsprosessen, bruk lunkent vann og en myk svamp; du trenger ikke å få hvert eneste stykke svart oksid av, bare det meste av det.

Opprette solcellen

Etter kutting av et annet kobber av tilsvarende størrelse, plasser de to kobberstykkene i en brett munnglasskrukke. Ikke bøy kobberplatene utover krumningen av glassets indre; de vinner ikke riktig og kan slå mot hverandre. Monter dem jevnt og tett mot innerveggene ved å forsiktig skape dem litt. Bitten av det oppvarmede arket som var direkte på brenneren, skal vende innover.

Forsikre deg om at du kobler den positive terminalen til mikroamperen til det uoppvarmede kobberarket og den negative terminalen til det oppvarmede arket med oksydet på det med alligatorklippene.

Hell salt / vannblandingen forsiktig og langsomt og la en tomme av arkene som er eksponert øverst for å unngå å føre ledningene. Sørg for at saltet er helt blandet med vannet.

Måling av solcellens kraft

Pass på at klipsene fra måleenheten (ammeter, digital voltmåler) er ordentlig festet til de respektive platene. Hvis din måleenhet er digital, sett den til å oppdage mikroampene.

En hjemmelaget solcelle trenger så mye sollys som mulig for å skape like små mengder solenergi, så sørg for at du har en lys, konsistent kilde av lys mens du måler. Å lage dine egne solceller er et morsomt og interessant eksperiment for å gjøre deg kjent med kjemi, fysikk og det grunnleggende om solenergi, selv om de hjemmelagde cellene dine ikke har effektiviteten til solgte solceller.