Hvordan måle vannvekt

 

1.

Bestem massen av en kropp av vann fra volumet ved å bruke tettheten. Hvis du for eksempel vet at et basseng er 25 x 10 x 6 meter, så er massen volum x standard vanntetthet = 1500 m ^ 3 x 1000 kg / m ^ 3 = 1,5 millioner kg. Multiplikere med gravitasjonskonstant, g, for å få vekten: 1,5 millioner kg x 9,80 m / s ^ 2 = 14,7 millioner Newtons av kraft. Her viser caret ^ eksponering. Husk at vekten er et mål for gravitasjonskraft, så Newton er en passende enhet her. En Newton er omtrent 0.225 pounds.

2. Bestem vekten av en liten mengde vann i laboratoriet ved først å måle vannets beholder før det helles i noe vann. vei beholderen med vannet. Bruk forskjellen til å bestemme massen eller vekten av vannet alene. En annen rask måling for små mengder vann er at 1 liter vann er 8,34 pounds.

3. < / p>

Bestem vekten av vann fra trykket det utøver på bunnen av beholderen. Hvis det utøver et trykk på for eksempel 20.000 Pascals (Newtons / m ^ 2), multipliser dette trykket av området på bunnen av beholderen, si 10m ^ 2. Hvis veggene er vertikale, så er vannet på vannet ned på bunnen 200.000 Newtons. (Det er ca. 20.400 liter spredt ut over 10 kvadratmeter, som er bare ca 2 m dyp.)

I metriske systemet er en liter definert som et kubisk dekimeter og et kilo er definert som væskevannmassen i en liter. Standard tetthet av flytende vann er derfor 1,000 gram per kubikkcentimeter (g / cm3) eller 1000 kg / kubikkmeter (kg / m ^ 3). Nøyaktigheten av denne utsagnet varierer litt med temperatur, men ikke signifikant for de fleste formål. Derfor, hvis du vet volumet av en vannkilde, vet du massen.

Vannets vekt er kraften (F) det opplever på grunn av tyngdekraften som trekker på sin masse (m) Ifølge Newtons andre lov, F = ma, kan du finne vekt ved å multiplisere massen ved gravitasjonsakselerasjonskonstanten, g = 9,80 m per sekund-kvadrat. Legg merke til at de keiserlige enhetene pund og unse er vektenheter, ikke masseenheter, mens kilo er masseenheter og Newton er kraftenheter. En Newton er omtrent 0.225 pounds.