Grunnleggende måter å skrive en biografi på

  Ifølge Merriam-Webster-ordboken er en biografi en 'vanlig skriftlig historie for en persons liv.' Biografier er ofte skrevet om kjente eller beryktede mennesker, blant annet kjendiser, idrettsfigurer eller kriminelle. De kan også skrives om folk som er ikke i det offentlige øye. En biografi kartlegger i hovedsak hendelsene i en persons liv. Noen ganger vil det fokusere på et bestemt område; noen ganger vil det spenne hele greia. Det er noen grunnleggende måter å skrive en biografi som vil hjelpe deg når du går.

Velg ditt emne

Det første trinnet i å skrive en biografi, er å velge noen å skrive om. Det er ingen regler for å velge et emne, men det vil gjøre prosessen morsommere for deg hvis du velger noen du finner interessant. Ta litt tid før du forplikter deg til å være sikker på at livet du beskriver, er en som vil få deg til å komme til jobb.

Forskning

Siden en biografi er basert på ekte hendelser, er det viktig at du gjør det riktig forskning før du begynner å skrive. Se gjennom bøker, magasiner, avisutklipp og på Internett for pålitelig informasjon. Vær forsiktig med elektroniske kilder, men som alle kan legge inn informasjon. Hvis mulig, intervju enten motivet selv, eller noen som kjente personen. Prøv også å utforske verden han bodde i hvis du kan. Besøk restauranter eller kaffebarer eller bokhandlere han brukte tid på for å virkelig få en følelse av hvordan livet hans var.

Velg en vinkel

Lær alt om motivets liv, velg deretter et aspekt eller en tidsperiode og fokus på det. Det kan være hennes høyskoleår eller første år i en bestemt bedrift eller barndom. Prøv å finne en vinkel som ennå ikke er utforsket.

Skriv en oversikt

Din disposisjon er hvor du organiserer dine tanker og få all undersøkelsen din ut på papir. Skriv ned alle elementene du vil inkludere i biografien i kronologisk rekkefølge. Du kan gjøre det i punktform eller setningsform eller hva som vil gjøre det enklere for deg å oversette senere .

Skriv biografi

Når din forskning er ferdig og tankene dine har blitt organisert på papir, skriv biografien. Ikke overanalyser alt, skriv bare. Hvis du føler at du ikke er helt klar, skriv den uansett. Mange forfattere utskyder på dette punktet, men den eneste måten du vil få ferdig biografi på, er hvis du starter.

Rediger

Redigeringsprosessen er der Din biografi vil virkelig komme til liv. Det er på tide å fjerne eventuelle urenheter og unødvendige elementer. Les din biografi høyt for deg selv og til noen andre. Se etter en logisk informasjonsstrøm, kontroller grammatikken din og dobbeltsjekker din forskning til vær sikker på at all informasjon er nøyaktig.