Slik nøytraliserer du hydrogensulfid med natriumbikarbonat

 

Nøytralisering

1.

Løs opp natriumbikarbonatet i vann. Andre salter som ammoniumbikarbonat, kaliumbikarbonat og magnesiumbikarbonat vil fungere, men natriumbikarbonat er et godt valg fordi det er stabilt og meget løselig i vann. Patent Storm-nettsiden sier en løsning som har fra .01 gram til .25 gram Oppløst natriumbikarbonat per mol vann er ideelt.

Ta med en gass som inneholder karbondioksid og hydrogensulfid --- industrielle operasjoner produserer vanligvis en slik blanding --- i kontakt med det oppvarmede vannet. Dette kan gjøres ved å sprøyte vann / natriumbikarbonatblandingen over en beholder med gass eller sende gassboblingen gjennom et fartøy som holder vannet.

3.

Tillat at karbondioksidet ioniserer natronen i vannet. Dette skaper en løsning som vil absorbere hydrogensulfidet og nøytralisere det.

Tips og advarsler

  • Ved håndtering av hydrogensulfidgasslekk, anbefaler National Oceanic and Atmospheric Administration å bruke vann til å spraye ned gassen, n tilsette natriumbikarbonat for å nøytralisere det.
  • Brensulfid er en forurensende gass produsert av mange industrielle prosesser, som for eksempel oljeboring. Den Nasjonale Oceaniske og Atmosfæriske Administrasjon sier at innånding av store mengder kan medføre rask bevisstløshet og død, og eksponering for små mengder kan føre til død eller skade. Konsentrasjoner som er for svake for å være skadelige, gir fremdeles en feilaktig, råtne-stank. Dette er ubehagelig merkbar i mengder så lite som 2 deler per milliard, som Creighton University beskriver som mindre enn 1 milliliter gass i en 100-seters foredragsholde. Forskere utviklet metoder for industrien til å nøytralisere hydrogensulfid med natriumbikarbonat --- natron --- på 1970-tallet.