Hvordan bestemme verdien av litografier

 

1.

Vet hvordan et litografi er laget. En ekte litografi er laget av en tegning laget direkte på en stein eller en behandlet metallplate. Kunstneren trekker på steinen eller platen med en fettblyant eller fargestifter, som deretter blir behandlet med fett eller olje blandet med gummi arabicum, noe som vil føre til at linjene trukket på steinen for å tiltrekke seg den fettete skriverens blekk og områdene ikke trukket på for å avstøte det, så blir stenen eller platen behandlet med en terpentin eller et løsningsmiddel som fjerner tegningen. Men et 'spøkelses' bilde av tegningen er bundet av den første behandlingen til platen eller steinen. Den er fuktet med vann , og bare de blanke områdene kan absorbere vannet på dette tidspunktet, siden overflaten er blitt forandret for å motta vann (det tomme området), eller for å avstøte det (tegnet område). Stenen eller platen er blekket og bare området av stenen som har avstått vannet tar blekk, etterlater det 'trukket' bildet blekket. Stenen eller platen legges på en trykkpress, et stykke vått papir legges på det, polstret og et brett lagt på toppen av papiret og platen eller steinen med papir på den legges under stort press mens du går gjennom presen s, slik at det fuktige papiret mottar blekk igjen på steinen.

Hvis det skal være mer enn en farge, vil registreringsmerker på det opprinnelige bildet være tett tilpasset; for en annen farge vil papiret som holder det opprinnelige bildet bli plassert på steinen eller platen med den andre fargen og løpe gjennom pressen igjen.

2.

Sjekk litografien til salgs med omhu. Det kan være noe annet enn litografi, selv om selgeren kaller det en litografi. Verdien eller prisen på et litografi er avhengig av kvaliteten på kunstarbeidet, kvaliteten på papiret og hvor vellykket utskriften ble gjort. Omdømmet til kunstneren som produserte trykket, har noen ganger betydning for prisen, og det er også årsaken til at utskriftene ble gjort. Mange litografier ble produsert for å informere offentligheten om hvordan ting så ut før kameraet ble oppfunnet, og mange av disse seriens illustrasjoner er nå ganske verdifulle.

Se på papiret utskriften er på. Den skal ha et vannmerke, med navn, som 'buer'. Hvis papiret er gammelt, vil det få flekker eller misfarger fra eksponering for lys eller vann, med mindre det er perfekt bevart i en lufttett, vanntett beholder, som en godt forseglet ramme med matte. Disse misfargene er ikke uønskede og viser at utskriften er gammel. Hvis du vil ha en perfekt utskrift, gammel eller ny, vil du ikke ha noen misfarging, men disse perfekte utskrifter vil koste ganske mye mer, hvis de eksisterer.

3.

Se ved blekk. Føl det, hvis du kan. Hvis blekk er hevet, er det ikke en litografi, det er en etsing. Hvis du ikke har lov til å berøre det, se på det med forstørrelsesglass. Hvis blekket er flatt, kan det være en litografi.

4.

Se på de grå områdene med et forstørrelsesglass. Hvis det er små prikker, er det en moderne gjengivelse av en utskrift. De små prikkene kalles 'Benday dots', som er opprettet med en mekanisk fotografisk prosess som skiller blekk i grå områder, slik at det ikke vil mette papiret. Hvis området er fylt ut, er det sannsynligvis en litografi, da den litografiske prosessen (enten med stein eller metallplate) skaper et ganske jevnt, over-grått område som bare vil ha naturlige uregelmessigheter fra overflaten.

< p> 5.

Se på signaturlinjen. Den skal signeres med navnet på en kunstner som kan undersøkes. Hvis kunstneren ikke kan bli funnet, er det en sannsynlighet for at navnet er opprettet, noe som vil gjøre utskriften mistenkt, da det kan være masseprodusert. Signaturen gjøres vanligvis med blyant.

Se på nummeret. Dette kalles et utgave nummer. Det første nummeret er det unike nummeret for den aktuelle utskriften, og ingen annen utskrift har det nummeret. Den første utskriften av pressen er vanligvis Artistens bevis (AP), så det kan ikke være noe, men bokstavene 'AP.' Den andre utskriften av pressen er vanligvis 001. Det andre nummeret etter skråstrek er nummeret hvis det er en begrenset utgave fra den opprinnelige steinen eller platen, er det vanligvis 100. Hvis dette nummeret er i tusenvis, er det ikke en begrenset utgave. Disse tallene er vanligvis skrevet i blyant.

Det kan være en tittel skrevet i midten av signaturlinjen. Antallet av utskriften er til venstre, signaturen til kunstneren er til høyre nederst på utskriften. < /p>

6.

Følg trinnene ovenfor, og hvis hvert element er verifisert (papiret, blekk, artistens signatur og utgavenummer), kan du føle deg ganske trygg på deg selv ser på en ekte litografi. Verdien ligger som nevnt i kvaliteten på tegningen, kvaliteten på papiret, artistens rykte og formålet med illustrasjonen.

Tips og advarsler

  • Hvis noen av elementene som er oppført, ikke er som de burde være på litografisk utskrift, be om sertifisering av ektheten. Sertifiseringen skal fortælle om utskriften er en litografi, en blokkutskrift, en etsing, en rotogravure eller en seriograf (silkeskjerm) utskrift. Hver av disse utskriftene er opprettet med gyldige utskriftsprosesser som involverer kunstnerens hands-on deltakelse, men de gjøres ikke med samme prosess som en litografisk utskrift.
  • Hvis en sertifisering ikke er tilgjengelig For litografiet, skriv ut undersøkelsen av en kunstner / litograf, hvem vil kunne bestemme om det er en litografi og hvor mye det er verdt. Det finnes nettsteder som kan fortelle deg prisene på lignende utskrifter, og det er kunsteksperter tilgjengelig i store byer, på auksjonshus, som kan se på en utskrift og fortell deg markedsverdien.
  • En litografi er en utskrift laget av en kunstner på en presse. Noen litografier produseres av maskiner i dag med fotografiske prosesser, men den originale litografen ble laget ved å tegne en stein og skrive ut fra den samme steinen. Siden den spesielle typen stein kan være vanskelig å komme forbi, bruker noen artister den samme prosessen på en spesiell litografisk plate laget av metall.