Typer av kutt for Rubies

  Rubies har blant de rikeste farger i edelstenen verden. Formet rubiner av aluminium og oksygen er alltid dype rødt. De av hvilken som helst annen farge er ikke sanne rubiner, selv om de kanskje har dannet seg i de samme perlene. De er også en av de vanskeligste edelstener i verden, og det er derfor å skære rubiner er en presis og vanskelig kunst. De beste kuttene kalles perfekte kutt, og refererer til en stein som bryter opp lyset både på overflaten og innvendig. Typiske kutt er midt på linjeskiftet som bryter bare et lite lys. Fjerning av fiskøye er lavest karakter; de gjør perlen ser fettete og gjennomsiktige. En dyktig gullsmed kan klippe en rubin i en hvilken som helst form og skape et perfekt kutt.

Brilliant Cut

Dette klippet er en av de mest populære for ring og ørering. Formen er typisk sirkulær med en flat ottekant kuttet i toppsenteret. Utstråling fra ottekant er små, ensartede, trekantede fasetter som omgir rubinens topp i en mild kurve. Baksiden av steinen er avsmalnet til et punkt i en rekke svært lange trekantede fasetter. Når du ser ned på baksiden av steinen ovenfra, bør det se ut som en stjernebørste. Diamantkledde rubiner har vanligvis 58 fasetter, men antall fasetter kan variere hvis rubin ikke er spesifikt merket som diamantkutt. Siden rubinen har så dyp farge, glir dette kuttet ikke så mye som andre kutt, selv om det ser pent ut i symmetriske innstillinger.

Cabochon Cut

Cabochon-cut-rubiner ser ut som domedale ovaler med flatt rygg. Denne kuttet er ikke fasettert, men forsiktig glatt og polert. Selv om du kan se gjennom denne typen kuttet enkelt, er det vanligvis støttet med sølv eller annen metallisk innstilling for å gi det glans. Siden de ikke skinner eller reflekterer mye lys, er cabochons blant de billigere kuttene. De fungerer godt i mønstre som blomster eller som sideinnstillinger til en mer utførlig stein. De ser også bra ut i innstillinger som holder dem på plass med ledninger ruller og design.

Emerald Cut

Denne kuttet ligner et rektangel med avrundede hjørner. Rubyens topp er flatt og perfekt rektangulært. Facets langs sidene er lange, smale rektangler som taper kantene av steinen nedover På hjørnene er fasettene formet som svært små trapezoer. Ryggene til en smaragd-rubin har litt bredere rektangulære fasetter langs kantene og svært smale trekantede fasetter ved hjørnene som presser bunnen av steinen til et punkt. gjør populære senterinnstillinger i ringer. Hjerteformede rubiner er blant de dyreste kuttene fordi de krever mye kutting. Disse mange små fasettene skaper imidlertid nesten alltid et perfekt kutt som bryter sammen. lys på surfen ce og i sentrum. Rubiner er også populære hjerteformede steiner fordi de er røde, noe som gjør dem til et perfekt symbol for kjærlighet. Toppet av steinen er et flatt hjerte med trekantede fasetter av varierende størrelse som danner den koniske og hjerteformede kanten av steinen. Baksiden av steinen er en serie av lange, avsmalne trekantede fasetter som bringer ryggen til et skarpt punkt.