Palm Oil Fordeler

  Palmolje er avledet fra oljepalmplanten, Elaeis guineensis, og det er en spiselig vegetabilsk olje. I naturlig form er den betydelig rød i farge, og inneholder en stor mengde mettet fett. Du kan bruke den til matlaging eller som en form for medisinsk behandling. Men selv om du har sikkert hørt om palmeolje før, kan du kanskje ikke vite fordelene med palmeolje. Det er flere grunner til at du vurderer å inkorporere næringsrik vegetabilsk olje i dietten oftere. Selv om du bruker palmeolje for å forbedre din ernæring og helse, kan palmolje også brukes medisinsk.

Helsemessige fordeler

Ifølge AmericanPalmOil.com kan palmeolje være til nytte for helsen din. Det inneholder en betydelig mengde antioksidanter. Antioksidanter er kjent for å forebygge sykdommer, slik som kreft eller hjerte-og karsykdommer. Det er sammensatt av godt høyt density lipoprotei (HDL) kolesterol, i motsetning til flertallet av andre mettede oljer. God HDL har vært kjent for å beskytte mot ulike kardiovaskulære sykdommer. Videre inneholder palmeolje ingen transfett. Med tanke på at transfettene er knyttet til fedme og hjerteproblemer, bør du unngå produkter som bruker denne farlige ingrediensen så mye som mulig. I tillegg rapporterer AmericanPalmOil.com at palmeolje inneholder tocotrienoler som kan være forbundet med å hemme svulstfremming. Tokotrienoler har også vist seg å redusere risikoen for hjerneslag hos dyr.

Skader

Ifølge AmericanPalmOil.com kan palmeolje også være nyttig for andre bruksområder. For eksempel, hvis du nylig kutter deg selv, kan du bruke palmeolje på skaden. Den har gunstige helbredende effekter. Når du bruker en liten mengde palmeolje til et sår, kan det hjelpe til i hvor raskt såret helbreder. I denne forstand ligner det en jodtinktur.

Enkel å bruke

Palmolje er luktfri og smakløs. Dette betyr at hvis du bruker palmeolje som erstatning for hydrogenerte oljer, vil det ikke endre smak av maten. Derfor brukes palmeolje ofte som en sunn erstatning i kaker og søtsaker for å erstatte andre fettstoffer. Ved å erstatte fett, palmeolje reduserer risikoen for fedme og hjertesykdom som ofte skyldes å spise for mange småkaker og søtsaker. Siden du ikke kan smake forskjellen, kan palmeolje være en utmerket måte å forbedre helsen på.