Hvordan ta bedre bilder - utvikle øynene dine

 

1.

De fleste av oss ønsker å ta flotte bilder, spesielt når vi reiser. Pretty kan være spennende eller kjedelig - alt avhenger av hvordan du ser. (Og for Harry Potter fans, Jeg snakker ikke om professor Trelawny.) Så først, se på bilder i avisen, magasiner, bøker - og når du ser noe som fanger øyet, ser du det nøye. Hvorfor liker du det? Vurder farge, tekstur, kontrast, perspektiv, bevegelse og plassering av hovedfaget som du ser. Og alltid vurdere lys.

Gå ut og ta masse bilder - fotograf barna dine på spill, gå rundt i nabolaget, gå rundt i sentrum, ta en kjøretur. Husk - det er digitalt - du kan ta så mange bilder som du vil. Se så på bildene dine nøye. Når du begynner å innse hvorfor du er tiltrukket av et bestemt bilde, vil det gjøre det lettere å justere bildene dine på den måten .

Ikke avslå bilder som ikke er det du trodde du tok, eller som synes ikke 'ganske pen'. Se nøye på det uventede. I dette bildet av Himmelens tempel i Kina var jeg interessert i symmetri og ikke merket personen i nedre høyre hjørne. Jeg brukte ikke å like bilder av folk på bilder når mitt mål var noe annet. Men etter min mening er det så mye bedre bilde for å ha ham i den. For en ting gir det skala til bygningen. Det er alltid interessant å ha noe identifiserbart i et bilde for å bedømme størrelsen på hovedfokuset.

4.

Se alltid om deg - ikke bare se fremover. Når du går, se på sidene og vend deg og se tilbake. Jeg ville ikke ha sett disse busser og bilen i Chongqing, Kina hvis jeg ikke kikket rundt meg hele tiden. Og hva et fantastisk bilde jeg fikk - hvilken kontrast! Dette bildet forteller en historie. Jeg kunne nettopp ha tatt en snap på en liten bil for å vise hvilke personer kjørte, men det ville vært statisk. Dette bildet er alt annet enn statisk - og har noe drama, dessuten.

5.

. Litt etter litt skal jeg gå over noen av bildene i mine gallerier onsusanreep.com og forklare hvorfor jeg tror de er gode bilder. Du kan være uenig og det er bra. Jeg vil imidlertid si at i løpet av årene, ettersom øynet mitt har blitt mer utdannet, finner jeg interesse og skjønnhet i emner jeg ikke hadde tidligere vurdert. La oss starte med denne. Jeg var i Cambria og så denne sjøstjerne. Jeg tok bare et raskt bilde fordi jeg alltid er interessert i mønster. Jeg skjønte ikke før jeg lastet opp den til datamaskinen at tekstur og mønster av vannet viste på sjøstjernen også. Og jeg hadde ikke lagt merke til at sjøstjerne hadde 'holdning!' Jeg liker hans pose.

6.

Disse to pelikanene tror jeg er spesielt gode fordi de trekker øyet fra litt av sentrum til kanten av bildet. Du må ikke alltid sentrere motivet ditt. Det er vanligvis mer interessant hvis du ikke bruker det med mindre du går for symmetri.

7.

Dette bildet var helt om symmetri. Vannmønsteret fikk virkelig øyet mitt i tillegg til anda. Vi vet at det er en and, men det er litt mysterium om det. Det er et glatt, avrundet hode i en rund sirkel med vann.

8.

Jeg tok bilder fra en veldig ubestemt båt i Costa Rica og var usikker på om jeg kunne fange dette anhinga eller ikke. Men det er ikke bare fikk jeg den anhinga, det er en Nord Bladhøns i bladverket. en gang ville jeg ha trodd, dang, der 'sa svart flekk i bildet, og jeg ville ikke' t ha likt det. i Faktisk, dette er et godt eksempel på å få mer enn du forhandlet for!

9.

Endelig lys. Snakk om lysfyller volumer i seg selv. Da jeg var i Lugano, Sveits Jeg tok så mange bilder av svaner. I dette bestemte bildet var jeg interessert i hvordan svanen holdt fjærene sine. Jeg ante ikke at lyset ville være slik at fjærene ville være nesten gjennomsiktige. Jeg mistenker at nesten alle fotografen vil fortelle deg selv om du tror du vet hvorfor du tar et bilde av et bestemt emne, får du mer enn du forhandlet for.

Tips og advarsler

  • Jeg har lagt til en lin k til mitt nettsted, slik at du kan se flere eksempler på bilder.
  • La oss snakke om noen grunnleggende, og jeg mener ikke dybdeskarphet, f-stopp, linsens hastighet eller noe teknisk. La oss snakke om å utvikle øyelæringen for å se bildet og hva som er interessant. Fordi, husk, du kan ta enestående bilder med et punkt-og-skyt digital på automatiske innstillinger. Mer enn noe annet, mer enn et flott kamera, må fotografen utvikle et godt øye.