Slik overvåker du Bluebird-bokser

 

1.

Lær å identifisere bluebirds, deres reir og egg. Blåfuglen er en liten spenning med en plump kropp og våken holdning, farget en levende dyp blå på den øverste halvdelen av kroppen og en rusten murstein rød på bryst og hals. En blåfugl legger fire eller fem lysblå til hvite egg, og deres koppformede reir tar opp omtrent halvparten av dybden på hekken.

2.

Overvåk boksen ved minst en gang i uken, men bare under rolig, tørt, mildt vær så kyllingene og eggene blir ikke avkjølt. Når nestlingene har klekket ut, er det viktig å sjekke om blæseflueparasitisme, som kan drepe nestlings hvis de ikke er merket. Se etter arr under kyllingene 'vinger eller festede larver. Fjern eventuelle vedlagte larver.

3.

Bytt ut hekkemateriale. Hvis blåsfly larver blir oppdaget, bytt nestematerialet umiddelbart. Åpne forsiktig boksen og flytt forsiktig nestlene til et varmt, sikkert sted. Erstatt nestematerialet med tørket pleneklipp (uten herbicider og pesticider) i en lignende form som den originale rede. Bytt ut en rede som har blitt gjennomvåt av regn, spesielt under kalde forhold.

4. Ta bort sparespekter så snart de blir oppdaget. Ikke la sparrows neste i blåbærkassene, da dette vil redusere bluebirdpopulasjonen. Woodstock Conservation Commission anbefaler at hussparegg og reir skal ødelegges og fuglene selv ødelegges menneskelig. De er en reell trussel mot bluebirden.

5.

Overvåk, registrer og rapporter til et bluebird-samfunn hvilke arter bruker boksen. Mens spurver og starlings ikke burde ha lov til å hekke, bør andre hulefuglfugler ha lov til å bruke boksen. Disse artene inkluderer tresvuler, husbryn og chickadees. Undersøk reder og egg for å finne ut hvilke arter som bruker boksen.

6.

Skriv inn antall egg og prøv å holde rede på når de ble lagt. Bluebirds legger ett egg hver dag til clutchen er fullført, og inkubasjon varer 13 til 14 dager. Kyllinger forblir i reiret i 17 til 18 dager, og du må se redenen fra en avstand etter dag 13, ellers kan kyllingene forlate reiret for tidlig.

7.

Fjern nesting materiale fra esken når bluebirds nesting innsats er avsluttet. Hvis innsatsen var vellykket, vil en ren hekke boks oppfordre blåfugler til å re-nest.

Tips og advarsler

  • Legg inn dato, tid og detaljer for alt du gjør og observer.
  • Sangfugler har dårlig luktsans og vil ikke forlate reiret etter at det har blitt rørt av menneskelige hender.
  • Arbeid så raskt som mulig når boksen er åpen.
  • Mange bluebirdentusiaster erstatter periodisk nestemateriale selv før blowfly larver er blitt oppdaget.
  • Ikke Sett opp en boks hvis du ikke har tenkt å overvåke den.
  • Forhindre at stjernene kommer inn i boksen ved å gjøre inngangshullet 1 - u0026 # xBD; tommer bredt. Stjerner kan ikke passe gjennom en åpning av denne størrelsen , men spurver kan.
  • Bluebirdpopulasjoner har blitt truet av to ikke-opprinnelige arter: den engelske [huset] spurv og den europeiske stjernen. Sparrows truer aggressivt bluebirds, dreper voksne fugler og deres unge og ødelegger egg. Blåfuglpopulasjonen har imidlertid spratt tilbake siden 1970-tallet fordi folk begynte å installere og overvåke bluebird-hekker på sine eiendommer. Overvåking av blåbærkasser er ekstremt viktig. Når en boks er reist, vil andre arter enn blåbær prøve å bruke dem, og rapportere disse artene --- eller fjerne dem når det gjelder spurver --- er viktig for bluebird overlevelse.