Slik håndterer du svart u0026 amp; amp; Hvit fotografi

 

1.

Velg et svart-hvitt bilde til fargetone som ikke har store områder av svart eller hvit. Velg et bilde med et bredt utvalg av gråskalaområder uten ekstreme forskjeller i kontrast for de beste resultatene. Unngå bilder med et vell av små detaljer som kan bli skjult under toningsprosessen.

2.

Bruk farge til en liten del av bildet ved hjelp av en fargetone mens du holder pennen i 45 graders vinkel og ved hjelp av et jevnt, solidt slag. Velg et område med lett synlige grenser, for eksempel en kjole på en figur eller bilens kropp.

3.

Tynn større del som omgir områdene du allerede har tonet, slik som himmelen, utvannet av gress eller vannkropper. Vær forsiktig så du ikke tillater at de tilstøtende områdene bløder i hverandre.

4.

Legg subtilt kontrasterende lag på store svaner av farge --- for eksempel mørkere greener over lysere greener i en treetopp full av blader --- og forsiktig bland fargene med fingertuppene, en bomullstipet vattpinne eller poenget med en myk, hvit klut.

p> 5.

Berør eventuelle mindre områder som kan være skjult på noen måte under fargeprosessen, og legg til mer av samme farge til områder du ønsker intensitet. Vask bort eventuelle feil med en myk, lett fuktet klut og retusjere og omhente om nødvendig.

6.

Tillat det tonede fotografiet å tørke helt over en periode på minst 24 timer mens den er lagret i en mørk, støvfri miljø.

Tips og advarsler < / h4>

  • Lag flere utskrifter av hvert bilde du vil tynne, så du kan gjerne eksperimentere med forskjellige farger og teknikker uten frykt for å ødelegge bildet ditt. Føl deg fri til å eksperimentere, og potensielt mislykkes, i jakten på de siste håndskrevne bildene, fordi du aldri vet hvilken uventet skjønnhet du kan oppdage ved en lykkelig ulykke. Gå videre til uerstattelig gammel bare etter at du har mestret teknikkene dine.
  • Bruk aldri bilder som er skrevet ut på en blekkskriver. De vannløselige fargestoffene som brukes i blekksprøyter, vil smøre og løpe når væsken på fargepennene er påført, så bruk bare tradisjonelt trykte bilder med matt (eller 'satin') finish.
  • I en alder av digital fotografering, er så mange bilder bare sett på fjernsyn eller dataskjermer. Egentlig å holde et fotografi i hånden kan virke som en stadig sjeldnere forekomst, spesielt sort / hvitt variasjon som vanligvis bare kan gjengis på ditt lokale bildebehandlingssenter eller av noen med et mørkrom. Håndfarging gamle svart-hvite bilder eller til og med nyutviklede kan være en enkel og morsom måte å gjenopplive øyeblikksbildene i samlingen din, og det er en morsom måte å koble til igjen på en enklere tid da de eneste fargebildene ble gitt pulserende omhyggelig for hånden.