Hva er Absolutt Dating of Fossils?

 

Historie

Før absolutt datatelling av fossiler ble et alternativ, brukte forskere en annen form for å legge fossiliserte gjenstander av livet i historien - relativ dating. I motsetning til absolutt datingsamfunn involverte relativ dating involvert ved hjelp av den estimerte geologiske alderen til fjellet som omslutt en fossil, og sammenlignet den med andre steinprøver for å bestemme den fossile s relativ alder. Absolutt datering stammer fra 1920-tallet etter oppdagelsen av radioaktive isotoper- -key verktøy i ferd med absolutt dating, sier paleontolog Michael Benton, Ph.D., på ActionBioscience.org.

Funksjoner

Også kalt radiometrisk dating, absolutt dating bruker det naturlige fenomenet radioaktivt henfall for å bestemme eksakte datoen for en fossil. Ifølge Universitetet i Alabama er seks radioaktive isotoper nyttige for å danse fossiler: karbon 14, kalium 40, rubidium 87, thorium 232 og uran 235 og 238. Hver av disse isotoper har en radioaktiv halveringstid, eller en forutsigbar tid hvor radioaktive partikler halveres.

Funksjon

Absolutt dating utføres av kjemikere som måler mengden radioaktivitet i et 'foreldreelement' i forhold til sin 'datter element 'fra fjellet der fossilen er funnet, noe som gir en langt mer presis alder for fossilen enn relativ dating. En overordnet isotop er et radioaktivt element som uran 235, og en datter isotop er en som har gått gjennom radioaktivt henfall og gjennomgått en endring i det periodiske tabellens atomnummer - for eksempel faller uran 235 til stallen element ledelse.

Betraktninger

Den mest nøyaktige isotopen som brukes i absolutt datingsdag er Carbon 14, sier ActionBioscience.org. Carbon 14 har en halveringstid på 5,730 år, og kan bare brukes til å måle aldre av fossiler 70.000 år eller yngre. For eldre fossiler måler forskere isotoper med langt lengre halveringstid, for eksempel uran og kalium, og sammenligner dem med deres isotoper.

Betydning

Absolutt dating er ekstremt nøyaktig sammenlignet med relativ dating og uvurderlig for paleontologer i å bestemme naturen for det forhistoriske livet på jorden. Fossiler er integrerte verktøy for å gi forskere oppdrag om store geologiske hendelser som massive jordskjelv, samt plutselige masseutslettelser, sier ActionBioscience.org. Å forstå jordens fortid hjelper oss til å forstå geologiske og biologiske endringer som skjer i dag. Dinosaurer, gamle havdyr og tidlig planteliv har etterlatt seg en arv av fossiliserte gjenstander, ledetråder til livets natur på forhistorisk jord. Forskere har en rekke moderne metoder til rådighet for å analysere og forstå fossiler, og absolutt dating er viktig. Denne prosessen bidrar til en bedre forståelse av fossiler og forhistorisk liv.