Hvordan skrive en mysterium roman for unge voksne

 

1.

Les unge voksne mysterium romaner, og undersøk aldersdemografien som de er ment for. Klassiske eksempler på sjangeren inkluderer Hardy Boys og Nancy Drew-serien. Nyere eksempler er bøker av Joan Lowery Nixon og Daniel Parker. Les romaner som inneholder unge hovedpersoner, som Stephen Kings 'Carrie' og 'Christine.' Boken din må koble deg til unge voksne lesere, og du må skrive fra en ung voksen følsomhet hvis du vil at ditt mysterium skal fungere. < /p>

2.

Utvikle hovedpersonen. Han eller hun burde ideelt sett være litt eldre enn den tiltenkte målgruppen din: noen i sena tenårene eller tidlig på tjueårene. Hovedpersonen må være sympatisk, ressursfull , intelligent og nysgjerrig - noen mentalt rustet til å løse et mysterium. Utover det kan du etablere noen egenskaper du liker, men prøv å fokusere på karakterens personlighet, i stedet for hans eller hennes ytre utseende.

3.

Lag et mysterium for hovedpersonen din å løse: et mord, et ran eller en annen forbrytelse som baffles myndighetene. Den beste tilnærmingen til å utvikle mysteriet er først å avgjøre hvem som gjorde det og hvordan, deretter spore sin vei tilbake gjennom planlegging av kriminaliteten og finne ledetråder som hovedpersonen burde finne. Skriv ledetråder og utvikle tid og sted der hovedpersonen kan finne dem. Gi leseren en sjanse til å utlede forbrytelsen uten å gi alt bort alt på en gang.

4.

Skriv en en-sidig beskrivelse av hvert av de andre tegnene i historien: venner , naboer, politibetjente og selvfølgelig den skyldige som begikk forbrytelsen (som også kan være blant hovedpersonens venner og naboer). Del noen avsnitt til hver tegnes bakgrunn, personlighet og motivasjon; Dette vil hjelpe deg med å skille dem fra under skriveprosessen.

5.

Formaliser plottet for din unge, voksne mysterium roman. Begynn med oppdagelsen av selve kriminaliteten (og hovedpersonens involvering), spor hans eller hennes sti gjennom ulike ledetråder, og avslutt med avsløringen av morderen. Sørg for å ta med masse spenning og handling, som den skyldige parten søker for å stoppe den unge detektiv fra å avmaskere ham på en måte som han kan. Ditt mysterium skal ende med en climactic åpenbaring, etterfulgt av en kort epilogi der hovedpersonen reflekterer over sine opplevelser.

6.

Skriv et utkast til romanen. Vær så flittig som mulig, og sett bestemte perioder i uken for å jobbe med det. De fleste unge voksne romaner kjører mellom 40 000 og 70 000 ord. Stilen skal være sofistikert, men bruk rimelig enkelt språk slik at kjerne publikum kan komme inn i den. Fortsett å gå til du er ferdig, ikke stopp for omskrivninger eller redigeringer.

7.

Sett boken til side for noen få uker for å få et nytt perspektiv, så les gjennom teksten og utfør nødvendige korrigeringer, omskriv eller polere. Spør en pålitelig venn til å lese teksten og gi konstruktiv tilbakemelding om ting du kan endre.

Tips og advarsler

  • Kontroller at detaljene dine er nøyaktige, og Gjør din forskning om hvordan ting som rettsmedisinske bevis fungerer. Tenåringer vil oppdage falske detaljer en kilometer unna.
  • Å skrive unge voksne mysterium romaner skiller seg lite fra å skrive mysterium romaner for voksne. Forskjellen ligger i lesernes forventninger og i måten du rammer og nærmer romanen din. Tenåringer er vanligvis ganske sofistikerte, de er klar til å omfavne den voksne verden og ønsker å lese historier som imøtekommer voksnes opplevelser. De ønsker å bli skremt, utfordret og fascinert av bøkene de leser ... som alle kan lettes av mysteriumgenren.