LA Paz Pearl Diving

 

Geografi

La Paz Bay ligger i den nordlige delen av Sea of ​​Cortez, utenfor den sørøstlige kysten av Baja California.

Historie

Indiske stammer i La Paz oppdaget perlefylte østers da store mengder vasket opp på stranden i 1740. Spanske soldater i området så Yaqui-indianere utføre nakne dykk og iført strenger av perler rundt halsen deres. Fra begynnelsen på 1700-tallet reiste dykkere fra Spania til La Paz for å søke etter perler, ved hjelp av Yaqui indianere som slavearbeid.

Tidsramme

På grunn av vanntemperaturen i La Paz Bay, spanske og indiske perle dykkere for det meste arbeidet fra mai til september, da vannet var varmere.

Typer

Perlene hentet fra vannet i La Paz varierte fra lavgradige, ufullkomne prøver til perfekte runde juveler. De beste perlene solgte for mellom $350 og $1000 hver i 1903, ifølge en New York Times-artikkel publisert i 1903.

Konsekvenser

I 1900 ble perledykning i La Paz blitt populær og moderne utstyr gjorde praktikken enklere å utføre året rundt. Den økte perleforsyningen førte til at prisene gikk ned, noe som gjorde dykkere jakt etter flere perler. I 1940 hadde dykking og sykdom tørket ut de fleste perler i La Paz. Baja California 's La Paz Bay har en lang historie som et førsteklasses sted for perle dykking, med ekspedisjoner i området som dateres til midten av 1700 - tallet og varet i over et århundre.