Viktigheten av Computer Graphics u0026 Animation

 

Historie

En av de første filmene til å utnytte datagrafikk var 'Star Wars' i 1977. En datamaskingenerert linjetegning av canyonen på Death Star ble gjengitt ved hjelp av en grunnleggende skjelettramme. Senere filmer fra begynnelsen av 1980-tallet som 'Tron' og 'The Last Star Fighter' utnyttet gjengitte kjøretøy på bevegelse. Over tid ble datamaskinanimasjon mer sofistikert. Dette kulminerte i 1993 da filmversjonen av 'Jurassic Park' rammet den store skjermen som viste at pendlingsgenererte effekter kunne holde seg nært nøye.

Advent of Pixar

Pixar er et av selskapene som har bidratt monumentalt til betydningen av datagrafikk og animasjon. I løpet av midten av 1980-tallet utviklet Pixar utviklingsverktøy til CGI, noe som tillot at de senere kunne lage noen av de høyeste bruttoproduktene som er animerte filmfilmer fra hele tiden. Filmer som 'Toy Story', 'Finding Nemo', 'The Incredibles' , 'Cars' og 'Up' har forbløffet publikum med sin rene skjønnhet.

Fantasi og science fiction

Sci-fi og fantasyfilmer har blitt sterkt forandret av utviklingen av CGI. Tolkien s 'The Lord av The Rings 'skapninger og steder ble gjort mulig gjennom bruk av data-genererte effekter. 'Star Wars' prequels gjorde også stor bruk av CGI for å skape verdener som ville være umulig å lage på modell eller i et studio.

Videospill

Datamaskingrafikk har også hjulpet videospill i å vokse for å matche og deretter formørk nesten alle former for populær underholdning når det gjelder salg. Mens datagrafikkbaserte spill startet som primitive prikker og linjer over hele skjermen, har de utviklet seg til overbevisende virtuelle verdener. Spill som 'Grand Theft Auto', 'Oblivion' og 'Fallout 3' har oppnådd rekordbremsende salg for å skape spillere i umulig detaljerte virtuelle liv.

Svakheter

Mens disse fremskrittene i teknologi har tillatt film, tv og videospillere for å skape verdener som ikke er berørt av, er det de som bekymrer seg for at det er overforbruk. Filmkritikere som Roger Ebert har påpekt flatheten i dialog gitt tilbake aktører fanget i en verden av blå skjermer. blir også et problem for mange kritikere som bekymrer seg for at stilen er foretrukket for substans. Datagrafikk og animasjon har etterlatt et ubestridelig merke på underholdningsindustrien. Pionerer innen CGI har slitt med å gi svært detaljert realisme og skjønnhet til sitt arbeid. Hendelser, scener og tegn blir levendegjort uten bruk av hokey gummistøvler eller stilte animatronikk. Etter hvert som datagrafikk og animasjon fortsetter å utvikle seg, begrenser grensene for det som er mulig i underholdning fortsatt å forsvinne.