Hvordan utarbeider paleontologer fossiler?

 

Fossilisering

Fossilisering er mest sannsynlig når en organisme dør i en vannkilde eller faller inn i en vannkilde kort tid etter døden. Vannet isolerer organismen fra total forverring, og over tid blir det gjenværende fanget under store hauger av sediment. Mange ting kan bli avslørt om en organisme fra dens fossile eller området der den ble begravet: dets beinstruktur, miljø, livsstil, alder og muligens den indre sammensetningen, selv om mykt vev vanligvis ikke fossiliserer.

Fossil Location

Fordi det fossile laget ofte er bevart intakt ved den faktiske fossiliseringsorden, gir dette paleontologer en kraftig anelse om hvor man skal lete etter bestemte fossiler. Stegosaurus, for eksempel, vil sannsynligvis bli funnet i sen jura periode. Å vite habitat til en bestemt organisme kan også hjelpe paleontologer å søke steder som en gang inneholdt det tilsvarende miljøet. Fordi bevisene ofte kan være spottete, må paleontologer noen ganger ekstrapolere fra det vi vet. Noen ganger kan en fossil stikke ut av overflaten av en stein eller bli funnet av byggherrer eller gravemaskiner, noe som hindrer behovet for paleontologer til å søke.

Grunnlegging

Når paleontologer finner fossil, markerer de ofte sin posisjon i fjellet. For å utsette fossilene i utgangspunktet blir brede klumper av stein tatt ut med plukker eller øvelser. Innen noen få tommer brukes mer subtile verktøy som meisler, trowels, hammer, whisks og dental øvelser. Større fossiler krever imidlertid ofte større verktøy. Noen fossiler, spesielt hvis de er mer skjøre, kan fjernes mens de fortsatt er delvis innkapslet i fjellet. Fossiler måles og fotograferes i stor grad før de sendes ut.

Andre metoder

Noen ganger er det nødvendig å bruke spesielle teknikker for å fjerne fossil fra fjellet. Fortynnet syre kan brukes til å oppløse kalksteinstein vekk hvis fossilen i seg selv ikke oppløses i syren. Fossiler innebygd i spesielt myk stein kan vaskes gjennom en sikt, som har en perforert bunn som kan samle fossilen, men fjern oppløst fjell og vann.

Laboratorium

I laboratoriet kan det gjenværende overflødig rock være nå fjernet ved hjelp av hammere, meisler, øvelser og bergsager. Hvis prøven er liten, klippes klippene bort under et mikroskop. Lim kan brukes til å reparere eventuelle brudd eller styrke fossiler, som også kan brukes på utgravningsstedet før fossilen blir stresset av fjerning og sendt bort. Den viktigste jobben hos en paleontolog er å studere gammelt liv. Fordi de fleste gamle organismer har gått ut eller blitt forandret sterkt siden de utviklet seg for millioner av år siden, bruker paleontologer fossiler for å dechiffrere spor av den gamle fortiden. Det finnes ledetråder i både utgravningsstedet og laboratoriet vil avsløre mye om en en gang levende organisme.