Forslag Skrive Ideer

  Forretningsforslag er et nødvendig onde å drive egen virksomhet. Hvis du ønsker å skaffe en ny klient og konkurrere om arbeidet gjennom en RFP-prosess, må du være kreativ og grundig for å få forslaget til å skille seg ut. Her er noen ideer for å lage et fremragende forslag.

Start med mal

Et godt forslag starter med en flott mal. Ditt forslag må organiseres av seksjoner og levere all informasjonen kunden ber om. Opprett en mal som fungerer for din bedrift, og du vil kunne gjenbruke deler av det for eventuelle fremtidige forslag. 'Boilerplate' -informasjonen inneholder en oppsummering av virksomheten din, ledelsesbios, erfaring og tidligere prosjekthøydepunkter, og finansregnskapet.

Fremhev dine styrker

Tenk på hva som gjør organisasjonen stor. Er det din banebrytende teknologi, eller ditt superkvalifiserte team? Kontroller at områdene i forslaget er uthevet. Et forslag er som et CV for virksomheten din. Hvis du vil ha jobben, må du skille seg ut. Det er også viktig å inkludere de beste arbeidsprosjektprøver som ligner på den potensielle klienten er etter.

Vær grundig

Les RFP grundig, og sørg for at hver eneste seksjon er adressert. Hvis du har spørsmål, spør dem opp foran. RFP har alltid en liste over obligatoriske elementer. Pass på at ingenting er igjen av listen. Hvis du vet hva den potensielle klienten ser etter, er det også hensiktsmessig å inkludere eksempler på ideer du måtte ha for dem. Sist, vær på tide! Vent aldri til siste øyeblikk for å sende inn et forslag; la potensielle kunder vite at du er ivrig etter arbeidet.