Fotografioppdrag Ideer

 

Arbeide med lys

Fokuser en av fotograferingsoppgavene på å jobbe med lys. Bruk denne muligheten til å utforske naturlig lys, belysning med en tilleggsblits festet til kameraet eller ved bruk av ledig lys innendørs under kunstige lysforhold.

Hvis du er vant til å alltid slå blitsen på innendørs, prøv å slå den av og bruk vinduslys for å belyse motivet. Eksperimenter med sin posisjon nær vinduet. Plasser motivet slik at de ser ut av vinduet, slik at lyset lyser ansiktet og ryggen faller inn i skyggen. Dette bringer øynene og interessen til bildet til personens ansikt.

Fest et tilleggs-blits eller bruk en innebygd blits på kameraet, når du normalt ikke vil bruke den. Tillat at blitsen brenner mens du tar et bilde av en person utendørs, i skyggen. Blitset vil legge gnisten i øynene, og åpne eventuelle skygger i ansiktet, på grunn av en lue eller dype ansiktsfunksjoner.

I et lyst opplyst rom, prøv å ta bilder med det innebygde rommet, i blits slått av. Dette vil bidra til å eliminere skygger, flat belysning og røde øyne. Imidlertid vil et støpefarge være synlig på bildene på grunn av det kunstige lyset i rommet. Fluorescerende pærer vil gi en grønn eller gul fargetone til bildet. Tungstenpærer gir en oransje glød.

Se etter farge

Velg en farge og se etter objekter som faller innenfor et bredt spekter av fargen. Denne fotografiet oppgir at fotografen ser utover vanlig emne og søker etter nye gjenstander å fotografere. For eksempel, hvis fargen rød er valgt, vil et bilde av en tomat sitte i vinduskarmen være perfekt. Det bildet kan overses når det er fokusert på å ta daglige bilder av mennesker og hendelser.

Fotografiske mønstre

Ser ut over hverdagslige scener og fokuserer bare på mønstre er et godt alternativ for et fotoprosjekt. Dette hjelper en fotograf å se etter detaljer og fokusere på linjer som skaper bilder. Hvis oppdraget er å se etter sirkler, kan fotografen ende opp med bilder av sykkeldæk, toppene på kaffekopper eller en nærbilde av en bolle full av druer. En god måte å forbedre fotografiske ferdigheter er å administrere selvoppgaver. Disciplinen belønner fotografer med en produktiv måte å lære nye teknikker ved prøve og feil. Om det er tid til å gjøre en fotografisk oppgave en uke eller en om dagen, vil konsekvent praksis føre til bedre fotograferingsresultater på sikt.