Hvordan fungerer en lysboks?

 

Formål

Lysboksen er et nyttig verktøy for enhver kunstner. Hvis noen ønsker å tegne en kopi av noe, eller tegne en figur i bildet fra en annen, kan innsatsen i stor grad lettes ved bruk av en lysboks. Lysboksen er enkel i design. Det er i hovedsak et tegnebord hvor tegningsflaten er enten gjennomsiktig eller gjennomsiktig, og skrivebordet inneholder et sterkt lys.

Bruke lysboksen

Ved å sette et bilde (på vanlig tykkelsepapir) på toppen av skrivebord, plasserer et annet ark med papir (standard tykkelse også) på toppen av det og slår på lyset, bildet nedenfor er lett å se på papiret over det. Det brukes til å spore fra bildet under bildet på toppen, for hånd. Denne metoden kan brukes til å spore hele bildet, et enkelt objekt, eller til og med en enkelt del av et objekt, for eksempel et øye eller tilbehør.

Fysikken

For å forstå hvordan lysboksen fungerer, egenskapene til lys og farge må forstås. Hvis vi ser på et blad, ser det ut til å være grønt. Det ser ut som grønt fordi lyset rammer det, alle farger av lys unntatt grønt absorberes i det. Det grønne lyset hopper av, hvor det når øynene dine og du ser grønn. Hvis du skulle gå inn i et mørkt rom, hadde en helt rød ball, og du skulle bare skinne bare grønt eller blått lys (som med en blå eller grønn lysdiode) på den, vil den virke som svart. Det er fordi det absorberer hele lyset helt, og det er ikke noe rødt lys å reflektere tilbake for å møte øynene dine. Hvis det ser ut til å ha farge, er ballen ikke helt rød.

Hvis papiret som brukes er tynt nok, kan lys flykte gjennom det. Men hvis det er noe i, sier svart blekk, vil lyset bli absorbert når det prøver å bevege seg gjennom det. For rød blekk vil alt annet enn rødt lys bli absorbert når det beveger seg gjennom det, og gjør det røde showet gjennom lagene av papir. Enkelt sagt, lette boksen lar deg se hva som er på ett ark med en annen.