Hva er de forskjellige typene av matmat?

  Mens i rommet kommer astronautene til å spise maten de liker som en del av en diett som er formulert for å gi 100 prosent av anbefalte vitaminer og mineraler, ifølge National Aeronautics and Space Administration. For å få den rette kombinasjonen av ernæring og smak, sender forskere fire hovedtyper av mat i rommet, hver valgt for overlegen holdbarhet og evne til å reise.

Rehydrert

Den mest kjente teknikken for å bevare mat og transportere det inn i rommet er dehydrering. I rommet er disse kjent som rehydratable matvarer fordi astronautene må legge til vann før de spiser. Fordelene med rehydratable matvarer er at de er lette å bære og kan rekonstitueres med vann som produseres av skyttelbussen under flyvningen. Typisk rehydratable plass mat inkluderer supper, makaroni og ost, reker cocktailer, eggerøre og frokostblandinger. Alle drikkevarer som forbrukes i rom som ikke er vann, som kaffe, te og appelsinjuice, transporteres i deres dehydrerte form som pulver.

Termostabilisert

Hvis dehydrert mat er de mest kjente, termostabiliserte matvarer som har vært varmebehandlet for å ødelegge skadelige bakterier og enzymer, er den vanligste typen plassmat fordi de ikke bruker noe av det begrensede vannet tilgjengelig på skyttelbussen. De fleste kjenner termostabiliserte matvarer som hermetisert tunfisk og kylling - eller noe på en matbutikkhylle i en boks. I rommet serveres de fleste entrees som termostabilisert mat i fleksible poser, og kan omfatte valg som bifftips med sopp eller kylling a la king. Dessuten kan desserter som pudding termostabiliseres. Termostabiliserte matvarer er raske og lett å lage mat fordi de bare må varmes opp før de spiser.

Bestrålet

Som termostabiliserte matvarer har bestrålte matvarer blitt sterilisert for å drepe skadelige bakterier og organismer og komme i fleksibl e pouches klar til å spise. Den eneste forskjellen er prosessen som brukes til å sterilisere maten. Bestrålt mat har blitt utsatt for ioniserende stråling i en bestemt tidsperiode bestemt av type mat. Bestrålet mat kan inkludere alt fra frukt og grønnsaker til kjøtt. Til tross for bruken av stråling, øker ikke bestrålt mat ikke risikoen for kreft for de som spiser den.

Naturlig

Rommat inkluderer også hva NASA kaller 'naturlige' matvarer. Disse inkluderer nøtter, granola barer og kaker - alt som kan pakkes i poser og ikke krever forberedelse under flyturen.

Krydderier

Alle krydder er i flytende form, inkludert salt og pepper. For å gjør det enkelt for astronautene å helle, saltet er oppløst i vann og pepper er suspendert i olje.