Glamour Photography Lighting Techniques

 

Utstyr

Materialene du trenger for å kunne ta glamourbilder, inkluderer et speilreflekskamera, bakgrunner, rekvisitter, reflektor- og studiobelysning. Du kan også eksperimentere og få glamourbilder tatt utenfor, der det er mer naturlig lys og bakgrunn. Profesjonelle kan også skyte bilder som 'rå' bilder og justere fargebalanse i postproduksjon. Foto redigering programvare som Aperture og Photoshop kan brukes til å oppnå kunstneriske effekter.

Teknikker

Du kan velge hvitbalanseinnstillingen avhengig av lyskilden i nærheten. For de fleste kameraer inneholder hvitbalansinnstillinger dagslys, fluorescerende , overskyet, skygge og wolfram. Fotografer kan bruke blå filtre for å dempe den gule tingen som er produsert av glødelamper, mens et filter på dagen kan kompensere for den grønne fargen gitt av lysrør i bilder. Fotografer manipulerer også vinkler for å komponere bildet. Direkte lys bidrar til å understreke kontraster, mens diffuse lys spredes over hele motivet og kan myke bildet.

Portretter

Når du tar et svart-hvitt bilde, legger du vekt på skyggene og lysene som faller på motivet. Du kan bruke studio lys som hovedlys, og justere avhengig av hvordan du vil at bildet skal se ut. Du kan lage brett lys ved å ha modellen din i 45 grader vinkel og fokusere hovedlyset på ansiktet som vender mot kameraet. Du kan lage kort belysning ved å ha modellen som på samme måte som i bred belysning, men denne gangen fokuseres kameraet på en del av ansiktet som er lengst borte fra kameraet. Glamourfotografering innebærer å ha det riktige utstyret, samt kunnskapen om hvordan du bruker belysning til din fordel. Det finnes ulike typer belysning, inkludert naturlig lys og studio lys, samt lette teknikker som kan legges til etterbehandling. Fotografer kan manipulere lyset for å komponere bildet, avhengig av hvilken effekt de vil ha fotografiet på.