Hvordan lage Solar Voltaic Cells

 

1.

Klipp kobberet som blinker halvt med metallskjæret, og sett ett panel til side for senere. Sett det andre panelet direkte på den elektriske brenneren.

2.

Vri brenneren til høyeste innstilling, og la panelet lage mat til et tykt, svart belegg av kopparoksid dekker hele overflaten. La det lage mat i 20 minutter, og slå av brenneren.

3.

La metallet avkjøle seg til romtemperatur, og i løpet av den tiden vil flak av kopperoksid slukke . Når det er kult, skrubbe forsiktig de største biter av resterende svart belegg, du trenger ikke å få alt.

4. Bøy både det behandlede og ubehandlede kobber Plater i milde buer som samsvarer med glassets indre, og sett dem inn. Pass på at de er tettsittende mot glassets indre vegger.

5.

Bland 2 ss. av salt med nok vann fra springen for å fylle krukken til like under toppene på panelene (ca. 1 tommer under).

Klem den positive ledningen fra det digitale multimeteret til den ubehandlede kobberplaten og den negative ledningen til den behandlede platen.

7.

Ta solcellen inn i solen. Slå på multimeteret og sett det for å oppdage volt.

Å lage dine egne solvoltceller for å generere elektrisitet fra solens kraft alene virker som en kompleks og skremmende oppgave, men det er ikke vanskelig når du forstår teorien bak den. Masseproduserte solceller opererer ved å bruke den fotoelektriske prosessen, i hvilket sollys slår elektroner i silikon løs, som deretter kanaliseres ned ledninger og inn i enheten. Ved å bruke samme fysiske egenskap, kan du bygge din egen solvoltcelle om en time.