Måter å spare ferskvann

  Til tross for at vår planet består mest av vann, er det meste av det ikke brukbart for drikkevannskilder som drikking, matlaging og bading, noe som gjør drikkevannet vi har en begrenset og verdifull ressurs. Ifølge den amerikanske geologiske undersøkelsen bruker den gjennomsnittlige personen 80 til 100 liter vann per dag. Du kan redusere mengden ved å ta noen få små skritt.

Utendørs

For å spare vann ute, installer du et regnfat under rennene dine for å samle vannrenn fra taket når det regner. Du kan kjøpe en 50- til 80-gallons regnfat eller lage din egen med en stor bøtte og et par forsyninger. Du kan bruke samlet regnvann til vann landskapsarbeid planter eller din hage hage. Hvis du vanner gresset ditt med et sprinklersystem, må du sørge for å sikte sprinklerne mot plenen slik at de vasser gresset og ikke fortauet eller oppkjørselen. Dårlig plasserte sprinklere kan føre til gallon spildt vann. Hvis du vasker din egen bil, prøv å parkere den i plenen og vaske den der. På denne måten går vannet ut på gresset og ikke oppkjørselen.

Baderom

Du kan kutte ned på vannet bortkastet av toaletter ved å installere lavspylingsanlegg. Lekkende vannlinjer og dryppende kraner er en annen kilde til waster vann i hjemmet. En lekkende vannlinje kan kaste opp til 52.560 liter vann per år, ifølge U.S. Geological Survey. Sjekk badekranene og vannlinjene ofte for å unngå lekkasjer. Du kan også installere en vannluftvann på badekranen din og et lav-flow dusjhode. Vannluftbeholdere og lav-flow dusjhoder begrenser bruken av vann som kommer ut av kranen eller dusjhodet, slik at du bruker mindre.

Kjøkken

Hvis du har oppvaskmaskin, må du bare kjøre apparatet når den er full; vaske partiell masse avfall vann. Hvis du vasker oppvasken for hånd, la vasken fylle opp og suge oppvasken, og la deretter vannet løpe hele tiden du vasker. Bruk mikrobølgeovnen til å tine frossen mat eller plasser varen i kjøleskapet en dag i forveien, ved å bruke vann fra vasken for å tine frosset matavfall. Når du vasker grønnsaker og produserer, legg en liten bolle i vasken for å fange vannet. Du kan bruke avrenning til vann innendørs planter.