Science Online Aktiviteter for elektrisitet

  Det er mange morsomme nettaktiviteter for barn og voksne. Foreldre og lærere kan bruke vanlige husholdningsobjekter til å lære de grunnleggende begreper for elektrisitet. Det er gjenstander i ditt hjem akkurat nå som du kan bruke til å lære om statisk elektrisitet, bygge et batteri eller lage en magnet. Lærere og foreldre kan finne trinnvise instruksjoner og materialer lister på Internett for å hjelpe dem med å forberede aktiviteter for å lære barn om de grunnleggende konseptene for elektrisitet.

Statisk elektrisitet

Som nevnt av Science Made Simple-nettstedet, er alt gjort opp av små partikler av materie kalt atomer som igjen består av enda mindre partikler kalt elektroner, nøytroner og protoner. Protoner har en positiv (+) elektrisk ladning, nøytroner har ingen elektrisk ladning, og elektroner er negativt (-) ladet. Vanligvis er atomer balansert i sin elektriske ladning, noe som betyr at deres elektroner er stabile med et like antall protoner og elektroner. Den elektriske ladningen av atomet endres når elektronene beveger seg fra ett atom til et annet. For eksempel vil gni ballong på genser eller på håret føre til at elektroner beveger seg mellom de to materialene. Atomer liker å opprettholde en nøytral tilstand og vil overføre elektroner inntil det er det samme antall elektroner og protoner i hvert atom. To materialer som har motsatt elektrisk ladning vil tiltrekke seg, men de med samme ladning vil avstøte hverandre. Det er online aktiviteter for å lage og eksperimentere med statisk elektrisitet hjemme.

Swinging Cereal Experiment

Instruksjonene og diagrammene for dette eksperimentet er tilgjengelige online. Science Made Simple-nettsiden antyder at du begynner det svingende frokostblandingseksperimentet med en ren, tørr plastkam, litt tråd, og noen stykker puffet ris eller O-formet frokostblanding. Du kan erstatte kammen med en oppblåst ballong hvis du ikke har en plastkam. Fest en 12-tommers tråd til den ene enden av et stykke puffet ris eller gjennom et O-formet stykke korn. Tape tråden med frokostblandingen henger på enden til kanten av et bord eller hvor som helst som vil tillate kornet å svinge fritt uten å berøre noe annet. Vigorøst gni kammen på en ullgenser og deretter ta kammen nær kornet, men ikke rør den. Kornet vil svinge mot kammen og holde seg til det. La kornet berøre kammen og bli der til det faller av seg selv. Etter at kornet faller av, beveger du kammen nærmere til kornet. fra kammen. Hvorfor spiste kornet til kammen? I begynnelsen hadde kornet en nøytral elektrisk ladning. Kornatomerene hadde samme antall elektroner og protoner. Når du gned kammen på en genser eller kammet håret flyttet elektronene fra genseren til kammen En negativ elektrisk ladning. Kornblandingen ble tiltrukket av kammen da elektroner hoppet fra kammen til frokostblandingen. Kornet flyttet seg bort fra kammen fordi atomen i kornet og i kammen nå har samme elektriske ladning.

Citronbatteri Eksperiment

Batterier brukes til å koble til lommelykter, fjernbetjeninger, røykvarslere, mobiltelefoner, og bærbare musikkspillere. Batterier inneholder kjemikalier som bytter elektroner for å skape en direkte elektrisk strøm mellom to punkter. Hvis du ser på et batteri, vil du legge merke til at det har pluss (+) side og minus (-) side. Når noe som driver elektrisitet (lar elektroner strømme gjennom) er koblet til pluss-og minus-sidene, strømmer elektroner gjennom materialet fra den ene siden til den andre. Elektronene flyter i en retning fra når kretsen er fullført ved å koble de to sidene, som er kjent som likestrøm. Foreldre og lærere kan finne online-aktiviteter for å eksperimentere med direkte elektrisk strøm.

Foreldre og lærer vil kanskje se på et diagram av dette eksperimentet før du starter dette eksperimentet. Det er instruksjoner og diagrammer online hvis nødvendig. Ifølge nettsiden pbskids.org kan du bygge ditt eget batteri ved hjelp av to sitroner, tre stykker kobbertråd, to store papirclips, en liten digital klokke og to pennies. Fest en ledningslengde til en papirclips, en ledningslengde til en krone og en krone og en papirklipp i hver ende av det tredje stykket ledning. Klem citronene eller rull dem på en teller for å bryte opp massen inni. Kutt to små spalt i huden på sitronene dypt nok til å nå juice inni. Skyv papirklippet som har ledningen og pennet festet til det i en av slissene. Skyv øre på den andre enden av ledningen inn i en spalt på den andre sitronen. Sett inn papirklippet med bare ledning festet inn i det andre hullet i sitronen hvor kronen er satt inn. Legg deretter den siste øre med ledning festet inn i det siste åpne hullet i sitronen. Koble de ledige endene på ledningene til tilkoblingene til en liten digital klokke. Klokken kommer på og viser 12:00.

Sitronbatteriet virker fordi det er en kjemisk reaksjon mellom papirklippet, penniene og sitronsaften. Atomaene av saften og metallutvekslingselektronene skyves langs kobbertråden. Metaller er forskjellige, slik at elektroner presses hardere fra ett materiale til det andre som skaper en direkte strøm av elektroner. Når du setter klokken mellom ledningen, opprettes en elektrisk krets som gjør at elektroner kan strømme i et sirkulært mønster fra sitron til sitron gjennom klokken og tilbake til sitronene.

Elektromagnetisme

Når elektroner strømmer gjennom en spole av ledning blir spolen en magnet. Jo flere ledninger av ledning, desto sterkere blir magnetfeltet. Online instruksjoner er tilgjengelige for å bygge din egen elektromagnet hjemme. Samle en stor spiker, litt tungt isolert elektrisk ledning, noen papirclips, 2 D-cellebatterier og litt maskebånd.

Ta en titt på et diagram online før du starter dette eksperimentet. Foreldre og lærere kan finne diagrammer og enkle instruksjoner på nettet. Ifølge nettstedet thinkquest.org, vikler du ledningen rundt en lang 2- til 3-tommers søm. Lag ca 20 sløyfer rundt neglen, men legg ca 5 eller 6 tommer løs ledning fra hver ende av neglen. Skrape isolasjonen fra de siste 2 tommene av ledningen i begge ender. Fest batteriene sammen i en serie ved å stable den ene oppå den andre med den negative sidekanten på den positive (+) siden av den andre og tape dem sammen. Fest ledningen uten isolasjon til hver ende av batteriene. Den ene enden vil bli festet til toppen (+) og den andre enden av ledningen til bunnen (-). Finn nå et stykke metall, som jern, som tiltrekkes av magneter. Når du beveger papirklippene nær spolen på neglen, kan du føle magnetfeltet som trekker klipsene mot spolen. Slip av papirklippet, og det vil holde seg fast i spolen. Etter hvert som elektronene beveger seg gjennom den spiralformede ledningen fra batteriene, oppretter de et energifelt som tiltrekker seg andre materialer, som tråd, ved å trekke på elektronene i atomene.