Kule eksploderende vitenskapseksperimenter

  Vitenskapseksperimenter som gjør støy eller forårsaker eksplosjoner er morsomme og spennende. Sikkerhet er et problem ved å forårsake kjemiske reaksjoner eller eksplosjoner, så lærere eller foreldre bør gjøre disse forsøkene med barna på godt ventilerte, trygge områder. Ta alltid sikkerhetstiltak. Selv om disse forsøkene ikke vil forårsake en alvorlig eksplosjon, vil du unngå skade fra kjemisk eksponering eller et prosjektil fra eksplosjonen.

Den eksploderende lunsjposen

Dette forsøket gjøres med en lunsjpose fungerer best), natron, varmt vann, eddik, en målebøtte og et vev. Dette eksperimentet skal gjøres utendørs eller i en kjøkkenvask fordi det kan bli rotete. Ta 1/4 kopp varmt vann og legg det i fryseposen. Tilsett en halv kopp eddik til posen med vannet. Seal posen delvis, men legg rom for å plassere et lite element i posen. Du må kunne forsegle posen senere i eksperimentet. Deretter tar de tre teskjeer med natron og pakk den inn i vevet. Pass på at vevet er pakket godt rundt bakepulveret. Plasser vevet i posen med eddik og vann og fortegl posen forsiktig. Sett raskt posen på bakken og flytt bort fra den. Når pulveret kommer i kontakt med eddik og vannoppløsning, vil gass bygge opp i posen på grunn av den kjemiske reaksjonen av syre og baseblanding. Denne reaksjonen vil skape karbondioksidgass. Denne gassen vil fortsette å ekspandere til den popper posen og gir en eksplosjonseffekt.

Fizz Inflator

Du trenger en tom plast brus eller vannflaske, 1/2 kopp eddik, en ballong, natron og en trakt for dette eksperimentet. Bruk trakten til å fylle ballongen halvveis opp med natron, deretter rengjør trakten og bruk den til å helles eddik i den tomme plastflasken. Når det er ferdig, plasser enden av ballongen over flasken og hell opp natron i eddik. Den kjemiske reaksjonen vil føre til en oppbygging av karbondioksid gass som vil utvide for å fylle ballongen. Hvis det er for mye gass, vil ballongen fly av toppen av flasken, inn i luften, eller ballongen vil pope. Du kan variere mengder eddik og natron som du bruker, for å få forskjellige effekter på ballongen.

Filmkanistraket

Dette eksperimentet bør gjøres utenfor (selv om det kan gjøres innendørs med en liten modifikasjon, anbefales ikke). Sikkerhetsbriller skal brukes under dette eksperimentet. Fyll en 35mm filmbeholder med en teskje vann. Legg til en fizzing antacid tablett (som Alka-Seltzer) til beholderen og sett hetten på tett. Plasser beholderen på bakken, cap-siden nedover. Vent ca 10 sekunder. Det bør være en poplyd, og beholderen skal projiseres høyt inn i luften. Hvis ingenting skjer, vent minst 30 sekunder før du nærmer deg beholderen. Du vil ikke at den skal fly i luften mens du står over den. Hvis dette eksperimentet ikke kan gjøres utenfor, kan du lukke beholderen og plassere den med toppen vendt oppover. Denne endringen vil bare føre til at hetten blir sperret. Den reiser ikke så fort og så langt, så det er bedre for innendørs eksperimentering. Karbondioksidet som bygger opp i beholderen, forårsaker popen og propellerer beholderen som et rakett.