Hva er en Relief Print Artist?

 

Historikk

Reliefutskrift har hatt en lang historie. Den første registrerte bruken var i Asia i løpet av 1. århundre, og ble senere introdusert i den vestlige kulturen rundt det 15. århundre. Relief printing fungerte som den første form for masseproduserende litteratur.
Mens begynnelsen er forankret i den bevegelige typen prosessen, ble den snart tilpasset som en form for kunstdannelse som aldri har blitt glemt. Enkelt sagt, en lettelse utskriftskunstner er en som benytter lettelse utskrift prosessen for å produsere sitt arbeid. Kunstnere har ofte brukt reliefutskrift som en måte å masseprodusere arbeid også.

Slik fungerer det

Relief-utskrift ligner på å bruke et stempel. Kunstneren bruker blekk eller maling til de hevede delene av malen og, mens den fortsatt er våt, gjelder den på et lerret.
Med andre ord tegnes en tegning eller tegning på noe som en linoleumblokk, et tre eller en Styrofoam skuff. Deretter blir den forsiktig skåret ut med en skalpell. Dette gjør det trukket bildet innrykket. Når maling påføres basen, holder den bare seg til områdene som ikke er kuttet ut. Dette overfører bildet ved å gi inntrykk av bare de hevede elementene.

Albrecht D u0026 # xFC; rer

Albrecht D u0026 # xFC; rer var en velkjent relieffør av renessansen. Han jobbet ikke bare som en kunstner, men også en skriver, så hans trykk var kjent langt over hele Europa.
Mens D u0026 # xFC; rer trykt arbeid av ulike emner, er han mest kjent for sine vakre gjengivelser av bibelske fag. Mange av hans trykk er fortsatt brukt i Bibler i dag. De er også en favoritt blant predikanter og lærere for utklipp.

Japansk Relief Prints

To kjente japanske kunstnere som mestrer lettelseutskriften, er Katsushika Hokusia og Ando Hiroshige. De gjorde sine utskrifter ved hjelp av treblokker. Disse mennene skapte kunst i slutten av 1700-tallet og tidlig på 1800-tallet.
En av de mest kjente trykkene i historien ble laget av Katsushika Hokusai. Det heter 'Great Wave'. Hokusai var en utrettelig kunstner som produserte rundt 35.000 tegninger og utskrifter i løpet av hans levetid.
Ando Hiroshige er mest kjent for sine rolige landskapsbilder. Hans kunst er beundret for sin skjønnhet og beroligende natur.
Sammen gjorde disse kunstnerne en stor innvirkning på den vestlige verden og påvirket mange impressionistiske malere på den måten de skildret verden rundt dem.

Edmund Evans

Evans er et av de beste eksemplene på en tre- graver av den viktorianske epoken. Han brukte sine ferdigheter som en lettelse utskriftskunstner for å gjenskape noen av de mest berømte akvarellmalerier av hans dag. Hans trykkarbeid er funnet i 'The Art Album.'

Moderne og Samtidskunstner

Det 20. århundre fødte mange kunstnere som fadde bevegelser i seg selv. Likevel, mange av dem dabbled i lettelse utskrift av noen form. Noen av de mest kjente moderne og moderne kunstnerne er Henri Matisse, Pablo Picasso, Andy Warhol og Robert Indiana. Mens lettelseutskrift er en ekstremt gammel kunstform, er det mange kunstnere som fortsatt praktiserer det i dag. Deres kunst har blitt påvirket av de store mesterne i fortiden, forskjellige kulturelle verk og, mest overraskende, trykkpressen.