Hva forårsaker bobler i polyuretan?

 

Ikke borst dette av

Du trenger riktig pensel for riktig jobb. Hvis du bare henter noen pensel for å påføre polyuretan, spør du om bobleproblemer. For vannbasert polyuretan vil du bruke en nylonbørste. For oljebasert polyuretan vil du ha en børste med naturlig børste.

Sug opp børsten før du bruker den.

Hvis du bruker vannbasert polyuretan, suge børsten først i vann. Hvis du bruker Oljebasert poly, suge børsten i mineralsk brennevin før du bruker den. I begge tilfeller ser du hvor en av de boblende problemene kan begynne --- i børsten. Etter at du har bløt børsten, vil du merke at bobler kommer fra under hylsen (det er metalldelen som holder bustene til håndtaket, men du visste det). Sug opp børsten til boblingen stopper. Fjern børsten og vri ut vann eller mineralske ånder. Når børsten er primet, bruk den som du normalt ville. Husk, og dette er viktig, senk penselstrøkene. Det er ikke som å bruke maling. Børsting for fort inviterer luft til å bli fanget i børstene, og skaper luftbobler.

Prøv å bruke en forsegler

Hvorvidt treet har blitt flekket eller på annen måte farget, er det ofte nyttig å bruke et strøk av slipingsforsegler. Det forlenger prosessen, men når tømmeret er forseglet, vil du påføre poly på en jevnere overflate, redusere overflateavvikene og redusere sannsynligheten for å lage boblelommer mens du går. Selv om det er et ekstra skritt i prosessen, Det vil gjøre anvendelsen av polyuretan mye enklere, raskere og sannsynligvis boblefri.

Prøv å tynne den første strøk

Noen fagfolk har rapportert meget gode resultater ved å tynne polyuretanet med så mye som 25 prosent for den første strøk Terpentin er den vanligste tynneren. Konseptet bak tynning av det første frakk er å fylle noen av de usynlige eller ugjennomtrengelige porene i slipt tre. Hvis polyuretan er tynnet, vil det seile inn i de uoppdagede porene mye lettere enn uopphertet poly. Veden har ikke blitt tilstrekkelig slipt, det kan dukke opp som luftbobler. Prinsippet ligner på bruken av en sealer før du bruker polyuretan.

Hvis det fortsatt er en boble eller to

Hvis du fortsatt har en boble eller t wo i den første kappen, kan du fikse det ved lett våt sliping av områdene. Og lett er det operative konseptet. Hvis du bruker 400-grit sandpapir montert på en sandblokk, bør du kunne fjerne eventuelle blemmer. Pass på at du bruker nok vann, slik at du ikke brenner gjennom overflaten til barent tre. Sørg også for at du lar den forrige kappen tørke i minst 24 timer før sliping. De fleste hver maleren har opplevd problemene med bobler i polyuretanfinisher. Det er ikke et uvanlig problem, spesielt når man bruker polyuretan som ferdig strøk. Teoriene er flink over dette emnet --- alt fra risting av bokser som oppstår under transport til den type tre det er påført utålmodighet ved å påføre poly med pensel. Imidlertid er det flere prøvde og sanne måter å anvende polyuretan med suksess, ifølge ekspertene.