Kunstterapi teknikker for barn med spesielle behov

 

Kunstterapi for barn med sensoriske lidelser

Barn med sensoriske lidelser får enten for mye stimulering eller ikke nok. Å forstå hvilken av disse sensoriske problemene et barn har er nøkkelen til å utvikle det rette kunstneriske terapeprogrammet for barnet. Leire er et effektivt materiale å bruke for barn med sensoriske lidelser. Spill Doh eller myk modellering leire vil fungere. Den kule, myke teksten er beroligende for barn som ønsker berøring. Barberkrem og marshmallows gjør også effektive, morsomme kunstterapimaterialer. Kunstprosjekter som krever hammering, er effektive for barn med overfølsomhet, siden det hjelper dem å frigjøre energi i en kreativ sammenheng.

Kunstterapi for barn med begrenset vokalkommunikasjon

Tegne- og maleriprosjekter er perfekte for barn som har problemer uttrykker seg muntlig, om barnet har et taleproblem eller er døv og ikke kommuniserer godt vokalt. Tegning og maleri tillater at disse barna gir sine følelser ut visuelt, noe som forbedrer deres kunstneriske evne og kommunikasjonsevner. Andre situasjoner for tegning og maleri kan inkludere barn som kanskje har undertrykt frykt eller minner de trenger å snakke om. Tegning og maleri er ofte en god måte å få barn til å uttrykke seg på sine egne betingelser.

Kunstterapi for psykisk funksjonshemmede barn

Fokuset her bør være mer på farger og ha det gøy, siden mange av dine mentalt handikappede barn kan ha problemer med å delta i mer komplisert kunstprosjekter. Kollasjer med ulike fargete former av papir eller bilder kuttet fra magasiner kan være en god måte å engasjere det psykisk handicappede barnet på. Finger-maleri er en annen effektiv kunstnerisk innsats, siden det ikke krever noen ekte fysisk utfordring, men kan stimulere tankene til et barn med begrenset mental kapasitet. Kunstterapi refererer til bruk av kunstneriske metoder som et terapeutisk verktøy og har vist seg å være en effektiv behandlingsmetode barn med spesielle behov. En av de mest effektive bruken av kunstterapi er de mange måtene den kan brukes til barn med spesielle behov, alt fra sensorisk lidelse til autisme til fysiske funksjonshemninger. Mange av teknikkene er nyttige under flere omstendigheter, mens andre er mer effektive for spesielle spesielle behov. Her er noen kunstterapi teknikker du kan bruke til å gi et kunstnerisk og terapeutisk utløp for dine spesielle behov barn.