Bane av Asteroid Belt

 

Hovedbelt

'Hovedbeltet' er uttrykket som er gitt til den delen av asteroidbeltet som har de høyeste konsentrasjonene av mindre planeter. Denne kjernen i beltet inneholder 93,4 prosent av alle anerkjente mindre planeter i vårt solsystem. Bane er for det meste elliptisk som en planet. Imidlertid deler de forskjellige asteroiderne sin egen tekniske bane, og dette betyr at noen av dem kan avvike langt fra den normale elliptiske bane som er vanligst. Naturligvis kan den høye befolkningen av asteroider i hovedbeltet også føre til at kollisjoner blir ganske hyppige, i det minste i astronomiske termer.

Kirkwood Gaps

Kirkwood gapet er uttrykket som brukes til å referere til de mer uregelmessige asteroider i beltet som ikke synes å følge de samme orbitalreglene som de som er funnet i hovedbeltet. Gravitasjonsegenskapene til asteroiderne kan føre til at noen av dem bryter seg bort fra det normale beltet og bane i et tilsynelatende uvanlig format. En astronom ved navn Daniel Kirkwood foreslo at disse hullene skjedde i 1866. Bunnlinjen er at mens asteroider ser ut til å reise gjennom rom sammen, er det fortsatt at hver kropp har sin egen bane.

Tekniske spesifikasjoner

Asteroider som er en del av hovedbelteområdet har orbitale eksentrisiteter på ikke mer enn 0,4. Deres tilbøyelighet varierer, men er alltid mindre enn 30 grader. Kirkwood-gapet asteroider kan variere mye i eksentrisitet og tilbøyelighet, så det er vanskelig å klassifisere dem bortsett fra individuelt.

Jupiter s innflytelse

Den gigantiske jupiterens utrolige tyngdekraften trekker sin innflytelse over asteroiden belte. Faktisk er kraften så stor at asteroiderne i beltet beveger seg med hastigheter på tre miles per sekund. Dette er en del av grunnen til at planetariske fragmenter aldri har vært i stand til å trekke sammen og reformere som en planet. Gravitasjonspåvirkningen av Jupiter og Mars er en stor bidragsyter til asteroidbåndets bane.

Synlighet

De fleste asteroider i asteroidbeltet er usynlige for det blotte øye. Dette skyldes at de aller fleste av dem Ceres, den største kjente asteroiden i vårt solsystem, har en bane som gjør det mulig å synlig for det blotte øye, men bare når den når sin nærmeste tilnærming til jorden. Asteroidbeltet er en gruppe asteroider, ellers kjent som mindre planeter, som bane solen i området mellom bane Mars og Jupiter. De antas å være gjenværende fragmenter fra opprettelsen av solsystemet. Noen har teoretisert at det var stor kollisjon mellom to planetariske kropper i de tidlige dager etter at solsystemet ble dannet som forårsaket at asteroiderne ble spredt i dette området.