Barokkmalingsteknikker

 

Kjennetegn

Det var i barokkperioden at store, kraftige penselstreker først ble introdusert. Den barokke kunstneren brukte maling, ikke bare ved å male med den, men ved å integrere den i et stykke gjennom bruk av penselstreker som formidlet en enorm følelse av bevegelse, energi og spenning.

For å lage et barokkstykke må en kunstner bruke maling som et element i tekstur og dimensjon. Dette kan gjøres ved bruk av en palettkniv. Store dekorative elementer som innebærer bevegelse bør også brukes.

En annen karakteristikk er en skarp kontrast i lys og skygge. Dette kan oppnås ved å introdusere naturlige elementer som mørke skyer og lyn inn i maleriet. Barokkartisten brukte ofte disse elementene fra naturen for å understreke religiøse temaer, og de burde brukes på denne måten for gjenopprettelse.

Ikonografi

Barokmalerier bør ha et intensivt åndelig tema: martyrer, spøkelser eller noe som er knyttet til med den katolske kirken. Land som Italia, Spania og Frankrike som har hatt en sterk religiøs innflytelse på verden, ble ofte brukt som innstilling av et barokkstykke. Når du gjenskaper barokkstilverk, bør kunstneren integrere de naturlige elementene i disse temaene og landene i hans maleri.

Space

En kunstner må sørge for at barokkstilmaleriet har en følelse av uendelig plass , som er opprettet ved å understreke en sann bruk av perspektiv og god bildeplassering.

Realisme

Realisme er også en egenskap som må brukes når man lager et barokk-stilmaleri. Bruk figurer med individuelle egenskaper og uttrykksfulle personligheter. Seere bør kunne forstå hva menneskene som er avbildet i maleriet tenker. Bruk av realisme bør også strekke seg til skildring av klær og hudtekstur.

Berømte barokmalere

Ved å undersøke arbeidet til berømte malere kan kunstneren forstå teknikken bedre enn noen utdanning. Det finnes mange gode eksempler på barokkartister, men noen utmerker seg over andre.

Kunstnere og verk som er verdt å studere, inkluderer Anthony Van Dyks 'Rinaldo og Armida,' Caravaggio 's' Deposition ', Peter Paul Rubens '' St. George og Dragen, 'samt hans' Love of Garden 'og Rembrandt er' Isaks offer '. Barokk perioden spannet årene mellom 1600 og 1750. Barokkmaleri oppstod først i Europa og spredte seg raskt. Som historikere av Rocco og førmoderne påvirkning studerte barokk kunst, refererte de ofte til stilen som groteske. Det er imidlertid mye mer enn det. Det er en stil som introduserte lidenskapelig bevegelse i kunst gjennom den utviklende bruken av maling og penselstreker. Et barokkmesterverk kan enkelt gjenopprettes ved hjelp av baroktids teknikker.