Husfjerningstips

 

Fjern fargemaling

Det første trinnet for å fjerne malingen fra hjemmet er å kvitte seg med fargemaling. Dette kan gjøres med en kraftrenser som en høytrykksvannstråle, men denne metoden er sløsing og gjør ikke alltid jobben. Den beste metoden er å bruke en maleskraper eller kittkniv for å fjerne løs maling. Når du starter med den løseste delen av maling, skyver du maleskraberen under og løfter malingen av overflaten.

Varmepistol

En annen metode for å fjerne maling fra et hus bruker en varmepistol som langsomt oppvarmer malingen slik at det løsner seg fra treet under, uten å stige til en varme som vil brenne treet. En stor varmepistol å bruke er Silent Paint Remover, en varmepistol som bruker infrarøde stråler til å varme maling til 500 grader F. Dette er langt under brennpunktet av tre, og fjerner hvert enkelt lag maling ned til treet. Hold varmerpistolen til malingen i 20-30 sekunder, og skrap deretter malingen. Det skal avsløre treet under.

Løsemiddel

Kjemisk stripping maling er et annet alternativ. Maling tynner kan spres på malingen med en pensel og etterlatt i henhold til instruksjonene på emballasjen. Kjemisk stripping er ikke den mest økologiske metoden der ute, og det kan være giftig. For giftige løsemidler er det best å bruke hansker og briller. Det finnes merker av malingløsningsmiddel som ikke er giftige og miljøvennlige. Selv om det er litt dyrere, er de verdt de ekstra pengene. Et godt merke å bruke er RemovAll, et løsningsmiddel som bryter bindingen mellom maling og tre. RemovAll er ikke giftig og vil fjerne flere lag maling etter å ha bløt på huset ditt over natten. Hvis et hus ikke har blitt malt i flere år, kan peeling og slitt maling gjøre en malingsjobb mye vanskeligere for deg. Også gammel maling kan inneholde blypartikler som er skadelige ved svelging. Sliping av maling fra hjemmet ditt før du maler om det, gir en bedre utseende, og kan gjøre hjemmet ditt til et tryggere sted å bo.